Vogelspin Boris na maanden teruggevonden in Heule: “Dit zal me geen tweede keer overkomen”

Archiefbeeld ter illustratie. © Unsplash
Redactie KW

In Heule ontsnapte eind maart krulhaarvogelspin Boris van Chanelle Vankeirsbilck (33) uit het terrarium, bij haar thuis. De buurt reageerde toen even angstig, maar er werd opgeroepen om geen schrik te hebben. Nu zeker niet meer, want de spin is na enkele maanden terug.

Toen Boris ontsnapte, dacht iedereen dat hij de wijde wereld was ingetrokken, maar wat blijkt? De spin zat gewoon nog in het huis van Chanelle. Dat vertelt ze aan HLN.

“Ik vond ze in mijn berging. Ik wou net de was doen en zag ze (Chanelle bedacht de naam Boris, maar eigenlijk is het een meisje, red.) plots naast de wasmachine zitten”, zegt Chanelle. “Ik heb meteen rustig een potje op haar gezet omdat ik niet wist hoe ze zou reageren. Maar ze was niet agressief, wel viel het me op hoe actief ze was. Héél actief. Wellicht was ze superblij om me te zien, net zoals ik superblij was om haar te zien”, vertelt Chanelle. “Ik garandeer iedereen dat Boris weer veilig achter slot en grendel zit, het zal me geen tweede keer overkomen”, besluit ze.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier