Cel Vermiste Personen houdt zoektocht op Damse Vaart in kader van oud vermissingsdossier, zonder resultaat

De zoekactie vond plaats aan de Damse Vaart ter hoogte van de kleine Damse deelgemeente Hoeke. © JVM
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Onder leiding van de Cel Vermiste Personen van de Federale Politie werd woensdag met inzet van bootjes een zoektocht gehouden in de Damse Vaart tussen Hoeke en de Nederlandse grens. Dit in het kader van een oud vermissingsdossier.

Woensdagmorgen kwam een ploeg van de Cel Vermiste Personen, met technische ondersteuning van de Civiele Bescherming, afgezakt naar de Damse Vaart ter hoogte van de kleine Damse deelgemeente Hoeke. Meer bepaald aan de brug bij de bekende horecazaken Noorderlicht en De Welkom. Met behulp van bootjes van de Civiele Bescherming werd de Damse Vaart doorzocht van aan het startpunt in Hoeke tot aan de Nederlandse grens.

Tip rond verdwijning in het jaar 2000

Dams burgemeester Joachim Coens (CD&V) liet ons weten dat het ging om een zoektocht in het kader van een oud vermissingsdossier. Bij het Parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge vertelde substituut-procureur Fien Maddens dat de zoektocht werd ondernomen omwille van een recent binnengekomen tip in het kader van een oud vermissingsdossier. “Het gaat om een toen nog jongeman uit het Kortrijkse die verdween in het jaar 2000”, aldus de subsituut-procureur.”

Zonder resultaat

Intussen is de zoekoperatie zo goed als afgelopen. Er zou niets gevonden zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier