Verkoop van hulpverleningsbadges weer succes: “1.000 euro voor MUG-heli en 750 euro voor De Zonnegloed”

Patrick Dumortier zamelde een mooi bedrag in voor de goede doelen. © JH
Redactie KW

Brandweerspotter en fotograaf Patrick Dumortier (33) uit Middelkerke ontwierp intussen al voor het zevende jaar op rij hulpverleningsbadges die hij verkocht voor het goede doel. Dat leverde alweer een mooie som op: 1.000 euro als steun voor de MUG-helikopter en 750 euro als steun voor opvangcentrum De Zonnegloed in Vleteren. “Organisaties die alle steun nog steeds goed kunnen gebruiken, dat tonen ook recente gebeurtenissen aan”, zegt Patrick.

In hulpverleningskringen is het intussen haast een traditie. Naar het einde van het jaar toe ontwerpt brandweerspotter Patrick Dumortier ’33) uit Middelkerke telkens verschillende brandweerbadges, die op kledij opgespeld kunnen worden. Die verkoopt hij dan ten voordele van een goed doel. De badges zijn elk jaar opnieuw erg gewild, ze worden naar alle windstreken opgestuurd. “Dit jaar ontwierp ik twee verschillende versies, waarvan de eerste met zes logo’s is van verschillende hulpverleningsorganisaties”, legt Patrick uit. “En ik merk dat er zelfs steeds meer vraag is om nog meer logo’s op de badge te zetten maar dit is helaas niet altijd mogelijk. Daarom ontwierp ik een twee badges waar ook een logo van de FOD op stond en drie witte punten. Die staan symbool voor veel meer organisaties. De recente gebeurtenissen in vooral West-Vlaanderen, en dan bedoel ik bijvoorbeeld de wateroverlast, heeft opnieuw aangetoond hoeveel organisaties de handen in elkaar slaan om mensen in nood te helpen.”

MUG-heli en Zonnegloed

Net als de voorbije jaren kan Patrick opnieuw een mooie som schenken aan een goed doel. “Zoals wel vaker is dat ook dit keer weer de MUG-heli, aan wie we 1.000 euro kunnen schenken. De heli blijft een initiatief dat alle steun en giften kan gebruiken en die levensnoodzakelijk is. Daarnaast koos ik ook voor De Zonnegloed in Vleteren. Ook zij kunnen alle giften gebruiken en maken een verschil, maar dan in dierenlevens. Zij werden ook erg getroffen door de watersnood en kunnen het geld gebruiken. Hen kan ik 750 euro schenken.” Wie nog badges wil kan daarvoor vanaf nu terecht bij Project Rescue Us. Ondanks de successen zal het wellicht de laatste keer zijn dat Patrick badges ontwerpt. “Door de nieuwe wetgeving die er aan komt, en het feit dat ik na een klacht alles oprecht heb kunnen bewijzen bij de FOD Economie besloot ik te stoppen”, zegt Patrick. (JH)