Verkoop oud-gemeentehuis Vleteren (wellicht duurder) via Covast

De gemeenteraad van Vleteren besliste woensdagavond om de verkoopprocedure voor het voormalige gemeentehuis te wijzigen. © RVL
Redactie KW

Op de gemeenteraad in Vleteren werd beslist om de verkoopprocedure voor het voormalige gemeentehuis te wijzigen. De gemeente zal voor die verkoop nu een beroep doen op Covast. “Op die manier werd de pastorie van Oostvleteren ook duurder verkocht dan vooropgesteld”, aldus burgemeester Stephan Mourisse (LVP).

“In zitting van de raad van 29 september beslisten we om de openbare verkoop van het voormalige gemeentehuis in de Kasteelstraat zelf te voeren”, aldus burgemeester Stephan Mourisse. “Maar na alles nog eens goed overwogen te hebben, vergelijkingen gemaakt te hebben met vroegere verkopen en ook rekening houdend met de aard van het pand stellen we nu alsnog voor de verkoopprocedure via Covast te voeren.”

Geen procedurekosten voor gemeente

Bij een verkoop via Covast kan elk immokantoor in België proberen het pand te verkopen. Covast begeleidt ook de hele procedure, en er zijn geen kosten aan verbonden voor de gemeente. De instelprijs werd bepaald op 275.000 euro. “In een recent verleden hadden we goede ervaringen met Covast. Zij konden de pastorie van Oostvleteren duurder verkopen dan wij vooropgesteld hadden”, zei burgemeester Mourisse.

Er werd op de gemeenteraad ook voorgestel om de retributie voor de afkoppeling van afval- en hemelwatertoevoer te verhogen van 1.000 naar 1.750 euro. “Op die manier zal de gemeente minder verlies hebben”, aldus de burgemeester. In de verkeerscommissie werd het creëren van een oversteekplaats in de Steenstraat in Woesten, ter hoogte van de begraafplaats en Woestendorp 8, goedgekeurd. Voetgangers moeten de oversteekplaats volgen om de rijweg over te steken. Dit najaar zal de oversteekplaats nog worden geschilderd op het wegdek.

Keuze voor De Mandel

Voorts werd ook nog eens duidelijk gemaakt dat Vleteren voor sociale huisvestingsmaatschappij De Mandel kiest. Tegen 1 januari 2023 moeten sociale huisvestingsmaatschappijen en sociale verhuurkantoren samengevoegd worden tot één woonactor met slechts één speler per gemeente: de woonmaatschappij. “Vanuit het Westhoekoverleg hadden we een fusie voorgesteld tussen De Mandel en Ons Onderdak, maar die laatste weigert”, aldus burgemeester Mourisse.

“Na overleg met lokale besturen en sociale woonactoren wenst de gemeente Vleteren aan te sluiten bij een werkingsgebied van de stad Roeselare en omgeving, net als onder meer Poperinge en Heuvelland. De Mandel is de grootste huisvestingsmaatschappij actief in Vleteren met 45 huizen, tegenover 34 voor Ons Onderdak. Zij is zeer vertrouwd met de feitelijke situatie en het sociaal woonbeleid in de gemeente en daardoor de meest evidente en geschikte woonmaatschappij voor de gemeente.” (AHP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier