Wijkcomité Europalaan in Deerlijk is een kwarteeuw jong

Het feestcomité van de Europalaan bestaat 25 jaar. Van links naar rechts bemerk je Geert Bulckaen, Armin Vercruysse, Lander Van den Heede, Gilbert Baert, Sofie Vanhove en Anja Vandenberghe. Alex De Bouvere ontbreekt. © DRD
Redactie KW

Het wijkcomité van de Europalaan bestaat 25 jaar. Dat zilveren jubileum wordt op zondag 25 augustus gevierd tijdens het jaarlijkse zomerfeest. Het gemeentebestuur komt langs om de initiatiefnemers in de bloemetjes te zetten en na het aperitief is er nog een barbecue.

Voor het eerste evenement van de Europalaan moeten we terug naar 1999. Wijlen Lieven Devlaeminck, Lieven Demuynck en Geert Bulckaen vonden dat de tijd rijp was voor een initiatief met de buurtbewoners. Ze staken de koppen bij elkaar en kregen een dertigtal belangstellenden bijeen voor een etentje in ’t Hof van Leute in Kruishoutem. “Het was toen maar een gedeelte van de straat dat werd aangesproken”, verduidelijkt Sofie Vanhove.

Onvergetelijke momenten

“De eersteling smaakte naar meer en het volgende jaar werd een verrassingsreis op touw gezet: de volkssportroute, uitgewerkt door de dienst toerisme van Poperinge. In de volgende jaren werden afwisselend etentjes met en zonder kinderen en verrassingsreizen georganiseerd. De eerste verrassingstrips gebeurden met eigen vervoer en later met onze buschauffeur Anja. We beleefden verscheidene onvergetelijke momenten. Ook hebben we een editie meegemaakt waarin alle bieren over datum waren in een café dat we aandeden…”

“In 2008 werd voor de eerste keer uitgepakt met een nieuwjaarsdrink. Op de laatste zondag van januari waren we dit jaar inmiddels aan de 16de uitgave toe. Daarvoor zijn we telkens te gast in de infrastructuur van onze voorzitter Gilbert Baert. In 2012 kwam er met het straatfeest nog een activiteit bij. Dat zijn onze twee initiatieven op de jaarkalender. Onze straat is zondag de hele dag verkeersvrij en we heffen eerst het glas tijdens de aperitief op de oprit van mijn woning, die dienst doet als terras. We krijgen dit jaar het schepencollege op bezoek want ons buurtcomité mag 25 kaarsjes uitblazen op de verjaardagstaart. Na de barbecue zijn er nog koffie en een verrassingsact voorzien ”

Jonge mensen

“We prijzen ons gelukkig dat er enkele jonge mensen de bestuursploeg versterkt hebben”, gaat Gilbert Baert verder. Hij zorgt samen met Sofie Vanhove, Lander Van den Heede, Anja Vandenberghe, Alex De Bouvere en Geert Bulckaen voor de goede gang van zaken in het buurtcomité.”

“Ontmoeten en gezellig samenzijn staan centraal tijdens onze bijeenkomsten. Het gaat er altijd heel gemoedelijk aan toe.” (DRD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier