“Weekend vol entertainment voor jong en oud”: Den Couter Festival trapt het festivalseizoen af

Het team van vrijwilligers is klaar om muziekliefhebbers, levensgenieters en sympathisanten te verwelkomen op vrijdag 12 en zaterdag 13 april. © gf
Laurie Bailliu
Laurie Bailliu Medewerker KW

De dertiende editie van Den Couter Festival vindt dit weekend plaats op en rond de jeugdhuissite van Poperinge. Het festival belooft opnieuw een onvergetelijk weekend te worden. “Een indrukwekkende line-up van artiesten, een leuke mix van festivaldrankjes en -foodtrucks én een feestelijke sfeer zoals enkel Poperinge dat kan”, zegt Jerry Lippinois van Den Couter Festival.

“Het team van vrijwilligers is klaar om muziekliefhebbers, levensgenieters en sympathisanten te verwelkomen op vrijdag 12 en zaterdag 13 april. Al de hele week was het festivalteam in de weer om het jeugdhuis, de parking en JOC De Kouter te transformeren tot een bruisend epicentrum van muziek, dans en plezier”, vertelt Jerry Lippinois van Den Couter Festival. “Het wordt een weekend vol entertainment voor jong en oud.”

Comeback

“De Boombox opent op vrijdag haar deuren, waar Radio Botinne het festival aftrapt om 22 uur. Een avond vol energieke beats volgt met dj-sets van Nico de la Noche, Jellousy, Everlake en Quintin. Ook op vrijdag wordt Club 26 (het jeugdhuis) omgetoverd tot een ware Boiler Room-ervaring, met sets van Robert Nesta, Fuis Ligo en Clamor die de dansvloer veroveren.”

Op zaterdag brengt Den Couter Festival een eclectische mix van artiesten naar de drie podia. “Met als headliner de fantastische Tsar B. Andere hoogtepunten zijn onder meer optredens van Skumic, LupaGangGang, Barno Koevoet & the duijmschpijkers, Grisha en Ian De Schilder. Ook is er plaats voor lokaal talent zoals Montebaldo, het nieuwe passieproject van de muzikale spitsbroeders Warre Delaplace en Seppe Vanden Brouck. Daarbovenop maakt West Corner Brass Band een eenmalige comeback om het publiek te laten dansen op hun funky brass power.”

Lekkernijen

“Naast de geweldige muziek kunnen festivalgangers opnieuw genieten van het divers aanbod aan lekkernijen bij de foodtrucks in de festival tuin. Bovendien is er randanimatie, waardoor er altijd iets te beleven valt, ongeacht je leeftijd. Met het vooruitzicht op goed weer en een ongelooflijke line-up, belooft de dertiende editie van Den Couter Festival een onvergetelijk evenement te worden”, aldus Jerry.

“Tickets zijn verkrijgbaar voor slechts 9 euro in de voorverkoop en 12 euro aan de deur. Kom langs, verzamel je vrienden en familie en geniet van een weekend vol muziek en plezier onder de stralende zon op Den Couter Festival.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier