Verouderde kleedkamers SV Moorslede worden aangepakt

Sportfunctionaris Stefaan Degryse, schepen Jürgen Deceuninck en enkele spelertjes van SV Moorslede. (foto JS) © ©2024 Jan Stragier
Redactie KW

Vorige week zijn de werken gestart aan de kleedkamers van voetbalvereniging SV Moorslede. De sportclub maakt al ruim veertig jaar gebruik van de inmiddels verouderde infrastructuur. “De werken aan de kelder drongen zich echt op”, aldus schepen van sport Jürgen Deceuninck (STERK).

SV Moorslede maakt al jarenlang gebruik van opmerkelijke sportaccommodatie. De kleedkamers van de voetbalclub bevinden zich onder de sporthal op de site Grimmertinge. “Die sporthal werd al in 1976 gebouwd. Enkele jaren later werd er beslist om onder de sporthal te gaan graven en daar kleedkamers te creëren”, schetst schepen van sport Jürgen Deceuninck (STERK) de situatie.

De sportinfrastructuur is er inmiddels al ruim veertig jaar oud. De club polste meermaals bij de gemeente of er niet geïnvesteerd kon worden in nieuwe infrastructuur. “SV Moorslede hoopt op extra kleedkamers vlak bij de velden, maar ook de kelder biedt zeker nog mogelijkheden. Begin deze legislatuur werkten we dan ook een mooi plan uit met onder andere een ontmoetingsruimte voor afgevaardigden van beide ploegen.”

Nieuw seizoen

De coronacrisis gooide echter roet in het eten. “De oorspronkelijke plannen vielen plots veel duurder uit dan verwacht. Plots was er gewoon geen budget meer om die mooie plannen te realiseren”, aldus de schepen. Op aanraden van een studiebureau besliste de gemeente om in actie te schieten. “Werken aan de kelder drongen zich op. Daarom beslisten we om toch een lightversie van onze plannen uit te voeren.”Die werken werden vorige week opgestart. De komende periode wordt de riolering er vernieuwd en worden de zeven kleedkamers aangepakt.

“Vanaf het begin van het nieuwe voetbalseizoen zullen de spelers gebruik kunnen maken van modernere douches.” Ronny Verholle, sinds 1992 vrijwilliger bij de voetbalclub, is alvast blij met de verbeteringen. “Want die zijn echt wel nodig.”

Kunstgrasveld

De werken aan de voetbalkelder zijn het sluitstuk van meerdere grotere investeringen op de Moorsleedse sportsite. “De voorbije jaren vernieuwden we het dak van de sporthal en werd ook het raamwerk er aangepakt. SV Moorslede beschikt nu ook over een kunstgrasveld”, aldus de schepen. (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier