Twaalf OKRA-leden skydiven in Ice Mountain: “Sommigen kijk al uit naar een echte parachutesprong”

Het werd een heuse belevenis die bij sommigen naar meer smaakt. © CLL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Brillen: check! Jumpsuit: check! Springen maar! Niet minder dan 12 leden van OKRA sprongen afgelopen week uit een virtueel vliegtuig, tijdens een skydive-sessie in de windtunnel van Ice Mountain in Komen-Waasten. Het met adrenaline gevulde moment maakte deel uit van de Zotte Sportweek.

“Een zot idee, maar dan wel eentje dat van onze leden zelf kwam!” Ellen Van Reybrouck, coördinator bij OKRA, blikt tevreden terug op een meer dan geslaagde week. “We kregen meer dan eens de feedback van onze leden, waarbij ze duidelijk maakten dat ze hun grenzen wilden verleggen. Ze wilden duidelijk maken dat ze, zelfs met hun leeftijden van 55+, nog steeds een erg actief leven konden leiden. Het werd voor ons het startsignaal om te gaan werken aan een Zotte Sportweek.”

Tijdens die week gingen de leden golfen, boogschieten en zelfs duiken. Toch was er één activiteit die met kop en schouders boven de rest uitstak. “Skydiven! Het stond op zowat iedere bucket list van onze leden. Zo zijn we dan in Komen-Waasten terechtgekomen, waar we in de windtunnel van Ice Mountain virtueel uit een vliegtuig konden springen. Het gevoel van een vrije val, zonder het effectieve vliegtuig Ze waren met 12, de leden die het hebben aangedurfd. Of het een succes was? Enkelen onder hen zijn al aan het kijken om zich toch aan een echte parachutesprong te wagen, vastgeklikt aan een instructeur.”

OKRA kan, met de Zotte Sportweek, terugblikken op een geslaagd evenement. “En het smaakt naar meer! Onze leden waren vragende partij voor grensverleggende activiteiten en het was meteen een schot in de roos. Het sprak zo aan, dat het voor enkele leden ook de eerste keer was dat ze deelnamen aan een groepsactiviteit. Alles verliep ook erg vlot, behalve dan misschien de ballonvaart. Op de planning stonden twee trips, eentje die vertrok vanuit Damme en eentje die vertrok vanuit Ieper. Helaas gooide het slechte weer wat roet in het eten en moesten we de trip uit Ieper verplaatsen naar begin juli. Maar de weersvoorspellingen zijn ook voor die periode nog niet optimaal.”

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier