TTC Oudenburg bestaat 50 jaar

De bestuursleden en hun partners en enkele spelers vierden het 50-jarige bestaan van TTC Oudenburg tijdens een actieve namiddag in en aan ‘t Spaans Tolhuis. (foto LIN) © Laurette Ingelbrecht
Redactie KW

Tafeltennisclub Oudenburg werd in 1973 opgericht door Kamiel Devisch, die tot 1996 voorzitter was. In het beginjaar speelde de club op door Kamiel zelfgemaakte tafels. Hij werd in 1996 als voorzitter opgevolgd door Patrick De Meulenaere, die in 1990 kennis maakte met het spel en lid werd.

Tafeltennis of pingpong heeft nog altijd een vaste plaats in het Oudenburgse sportleven. “We zijn verheugd met ons 50-jarige bestaan, maar moeten toch bekennen dat de jeugd nog weinig interesse heeft in onze sport. Vooral padel zorgt ervoor dat veel jongeren wegtrekken”, vertelt voorzitter Patrick De Meulenaere (65).

Actieve viering

Om de 50ste verjaardag in de verf te zetten, organiseerde TTC Oudenburg een actieve viering. “We kwamen met het bestuur en enkele spelers samen aan ’t Spaans Tolhuis. Wie dat wou, kon een kajaktocht maken op het kanaal Plassendale-Brugge. Daarna volgde een bezoek aan het museumschip Tordino, speelden we gezelschapsspelen in de tuin van het Tolhuis en was er daar als afsluiter een etentje met bezoek van schepen van Sport Tahira Malik.

Patrick Demeulenaere kan nog altijd rekenen op de onvoorwaardelijke steun van Hugo Calliauw als secretaris, bij wie tafeltennis diep in zijn hart zit. Nog altijd speelt hij op zondag zijn spelletje pingpong. Zoon Bart Calliauw houdt de financiën in de gaten en zorgt voor het jeugdwerk. “We hopen straks Elias Hennebert te mogen verwelkomen als nieuw bestuurslid”, zegt de voorzitter.

In eigen stad viel TTC al meerdere keren in de prijzen. Zo kreeg de club in 2011, 2012 en 2022 de Trofee voor Sportclub, mochten Hugo Calliauw in 2000 en Patrick Demeulenaere in 2019 de Trofee voor Sportverdienste in ontvangst nemen. “In die 50 jaar hebben we meerdere keren met een team kampioen gespeeld. Verder spelen meerdere leden recreatief op zondag. Wie interesse heeft of eens een initiatieles wil volgen, is altijd welkom”, doet Patrick een oproep. Hijzelf is al meer dan 30 jaar gebeten door tafeltennis. “Het is een deel van mijn leven.” (LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier