Tiende editie fietsrally van Scouts Harelbeke Coureur Café goed gestart

De leiding en enkele deelnemers poseren voor de foto (LOO)
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Vandaag en morgen 7 april vindt op en rond de terreinen van Scouts Harelbeke de tiende editie van Coureur Café plaats, een fietsrally die sinds 2014 jaarlijks georganiseerd wordt. De leiders waren er klaar voor en ook de coureurs, en dat al van deze morgen vroeg.

Wielerliefhebbers krijgen dit weekend de mogelijkheid om verschillende fietsroutes te rijden met start- en eindpunt op de terreinen van Scouts Harelbeke in de Korenbloemstraat 20A. Er zijn uitgepijlde fietsroutes van 25, 55, 85 of 120 kilometer. De leiders waren er klaar voor en de coureurs ook.

“Het is een mooie dag tussen de regendagen en ik besliste om mee te rijden. Het zal me deugd doen. Een hele tijd sukkelde ik met stramme knieën maar het is weer beter. Ik probeer nu de 25 kilometer en als het lukt doe ik er nog 30 van de 55 kilometer bij”, lacht Cyriel (58).

“Die jongelui organiseren dit goed: enkele mooie parcours, bepijld en veilig. Ook de randanimatie hebben ze goed in elkaar gestoken met muziek en popgroepjes, een schminkstand met grime voor de kinderen en een springkasteel”, zegt Pieter-Jan (30), die de 85 probeert te rijden. “Met een pittige lus met De Kluisberg, de Hotond en de Karnemelbeekstraat, met een knipoogje naar de E3 Saxo Classic.”

“De Kwaremont staat fris en de zon is besteld”

Op het terrein kan men ook iets drinken en spaghetti of braadworst of een ‘stuutje met gehakt’ eten op het grote terras. Op zaterdagavond 6 april start er in de Scoutslokalen om 20 uur ook een fuif met dj Sjonnie Oaverechts. Op 7 april wordt er ’s middags zelfgemaakt stoofvlees met frietjes geserveerd op ‘Manger à Coureur Café’ en wordt Parijs-Roubaix live getoond op groot scherm.

“Zo hebben zij die niet fietsen en de renners die al een rit achter de kiezen hebben, het genot van de beroemde en beruchte kasseikoers bijna aan onze voordeur op groot scherm te zien”, aldus buurtbewoner en koersliefhebber Joseph. “De Kwaremont zal fris staan en we hebben de zon besteld. Na de koers is er nog om 18 uur muziek en vertier”, aldus de leiding van Scouts Harelbeke, voluit Scouts Liederik Gidsen Adelheid Harelbeke.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier