’t Hof van wzc Rozenberg start activiteiten in Oostrozebeke

De deelnemers aan het project volkstuintjes nabij WZC Rozenberg kwamen voor de eerste keer samen om hun plantagenda te bespreken. (foto CLY)
Redactie KW

Ofschoon de intense regenbuien verhinderen dat de lente zijn intrede doet, zijn de tuiniers van ‘t Hof van het wzc Rozenberg voor de allereerste keer bijeengekomen om hun tuiniersplannen te bespreken. De aanleg van volkstuintjes naast het woonzorgcentrum is een groot succes en alle beschikbare perceeltjes en plantbakken zijn toegewezen aan een tuinier.

Perceeltjes

Onlangs werd voor de eerste keer verzameld in het woonzorgcentrum om de laatste afspraken te maken voor het komende seizoen. Jan Scherpereel, een van de toezichters en drijvende kracht achter het experiment, gaf enige toelichting. “We zijn gestart met negen leden en twee toezichters. Ikzelf en Marc Vanluchene krijgen de hulp van coördinator Elien Vermeulen van de sociale dienst wzc. De perceeltjes en de op manshoogte plantbakken werden toegewezen aan de leden die er op een ecologische manier willen tuinieren.”

“Dat betekent dat er in onze tuin geen gebruikgemaakt wordt van pesticiden of onkruidverdelgers. Het experiment is een groot succes en de deelnemers slagen er jaar na jaar in mooie frisse groenten te teelten. Er zijn ook enorme voordelen aan het tuinieren in ‘t Hof van het wzc. Zo krijgen de tuinierders gratis zaden ter beschikking gesteld en geregeld worden kant-en-klare saladeplantjes aangeleverd door gulle schenkers.”

“De tuiniers krijgen ook de beschikking over een materiaalkot waar alle werktuigen gratis ter beschikking staan. Het project is op de eerste plaats een sociaal project. De deelnemers komen er niet alleen hun perceeltje verzorgen, zij komen er vooral voor een gezellige babbel”, besluit Jan Scherpereel. (CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier