Supportersfederatie Cercle Brugge heeft een nieuw bestuur: “Een verjonging drong zich op”

Piet D’Hooghe is voorzitter van de vzw supportersfederatie Cercle Brugge met naast zich Johan Deseure, Tine Demaude, Inge Ameel, Patricia Pauwels en David Diasson. © ACR
Redactie KW

Eind vorig jaar werd tijdens de algemene vergadering van de supportersfederatie Cercle Brugge een grondige hervorming goedgekeurd met als doel het bestuur te vernieuwen, te verjongen, meer te engageren en als adviesverlenend orgaan te functioneren inzake verschillende supportersaangelegenheden.

“Dankzij een goede samenwerking met zowel de vzw als de bv Cercle Brugge hebben we dit kunnen realiseren”, zegt Piet D’Hooghe, voorzitter van de vzw. De supportersfederatie telt nu 15 aangesloten ‘erkende’ supportersverenigingen die allen lidgeld betalen. Het nieuwe bestuur bestaat uit Johan Deseure (De Groene Elf), Tine Demaude (VAK 213), Patricia Pauwels (Old School CSB), Inge Ameel (Groen-Zwart Lichtervelde) en David Diasson, die als onafhankelijke of supporter werd verkozen.

“Er is nu nog een bestuursfunctie vacant voor iemand jonger dan 35 jaar. Bij de volgende algemene vergadering, eind juni, kan hij of zij verkozen worden. Tot het bestuur treden ook nog een vertegenwoordiger van de vzw en van de bv toe. Daar moeten de raden van bestuur van de vzw en van de bv nog over beslissen.”

Inspraak

De acht leden van het nieuwe bestuur moeten onderling uitmaken wie welke functie krijgt, als voorzitter, secretaris, penningmeester… Dat wordt sowieso niet de afgevaardigde van de vzw of de bv. De bestuurders zijn benoemd voor een termijn van drie jaar tot juni 2027. Dan wordt opnieuw een nieuw bestuur verkozen.

“Een verjonging drong zich op. Dat was ook de vraag van vele supporters. Uit het verleden hebben we geleerd dat de fans onvoldoende inspraak kregen. Ik denk bijvoorbeeld aan de heisa die ontstond rond het nieuwe Cerclelogo. Niettegenstaande we toen alle bestaande procedures correct hebben gevolgd en afgetoetst, kregen we veel reacties”, aldus Piet D’Hooghe.

“We willen de supporters voortaan om advies vragen” – Piet D’Hooghe, voorzitter

“Dat willen we nu voorkomen door met de nieuwe statuten een orgaan te hebben, zijnde de vernieuwde supportersfederatie, waar we de supporters om advies kunnen vragen, rond onder meer dergelijke aangelegenheden. Zodat we weten wat de mening van de supporter is.” (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier