Succesvolle 26ste benefietavond voor Belvosur

Rik Carpentier (ondervoorzitter), Ingrid Desaeyer, Marc De Muynck, Gerard Dupulthys (ere-voorzitter en oprichter), Wilfried Pollet, Hugo Dekeyzer (voorzitter), Eric Decaluwé, Georges Haesaert, Willy Moeyaert, Marc Bohez, Daniël Bekaert, Patrick Dedeyne en Claude Vindevogel. (foto ACK) © Annie Callewaert
Redactie KW

In Salons Saint Germain in Diksmuide werd op vrijdag 7 oktober, door Belvosur de 26ste benefietavond georganiseerd.

Belvosur (België voor Suriname) werd opgericht in 1996 door Gerard Dupulthys (Kortemark) en Marcel Decoster (Diksmuide). De vereniging heeft als doel projecten voor noodlijdende kinderen te ondersteunen in Suriname. Belvosur heeft ook een bestuursgroep in Suriname zelf met mensen van ter plaatse.

Speciale bus

“De bestuursgroep ter plaatse selecteert de projecten, stelt die voor en volgt ze ook op”, legt voorzitter Rik Decoster uit. “Vanuit België wordt enkel de aankoop van materialen gefinancierd. België ondersteunt, zodat elke euro steun effectief naar de projecten gaat. Dit jaar werd een speciale bus voor vervoer van rolwagenpatiënten ondersteund en wordt geïnvesteerd in een school voor mensen met een meervoudige beperking. Dankzij de jaarlijkse benefietavond van Belvosur, de sponsoring en de verkoop van champagne voor het goede doel kunnen we deze financiële steun bieden.”

Deze 26ste editie van de Benefietavond Belvosur was een succes, er werd met ruim 200 mensen samen getafeld. (ACK)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier