Stille Weldoeners organiseren muzikale Valentijn: “Extra opslagruimte nodig”

Patrick Six, Jessica Naisy, Ann Provoost en Randy Six organiseren samen het Valentijnsfestijn. © JDK
Jeffrey Dael
Jeffrey Dael Medewerker KW

De Stille Weldoeners uit Kortemark zamelen al 19 jaar lang groot en klein huismateriaal in voor zij die het nodig hebben. Op 18 februari vindt de tiende editie plaats van hun Valentijnsfestijn, waarmee ze wat broodnodige centen in het laatje trachten te krijgen.

“Onze inzamelingen stammen al uit de periode dat we actief waren bij het Rode Kruis”, aldus Patrick Six, die met zijn echtgenote Ann Provoost in de Koordhoekstraat woont. “Het is de bedoeling van de Stille Weldoeners om mensen die dat nodig hebben onmiddellijk te kunnen depanneren met zowel groot als klein materiaal, gaande van meubels tot potten en pannen.”

“Ook zorgen we jaarlijks voor chocolade en speelgoed voor de minderbedeelde kinderen van onze gemeente. Al die mensen mogen ook jaarlijks gratis kleding komen kiezen bij ons. Wat we op overschot hebben, doneren we aan andere hulporganisaties zoals Fedasil of Moeders voor Moeders. Asielzoekers die hier in de gemeente een huis ter beschikking krijgen, willen we ook een hart onder de riem steken door hun woning te bemeubelen en hen van huisgerei te voorzien.”

Patrick en zijn team werken anoniem: niemand in de gemeente is op de hoogte van wie wat krijgt. “Onze naam, Stille Weldoeners, is dus goed gekozen”, knikt hij. “Mensen die rekenen op onze hulp lopen daar nu eenmaal niet graag mee te koop. We merken helaas ook dat het aantal mensen dat op onze hulp rekent niet afneemt met de jaren.”

De Stille Weldoeners organiseren op zondag 18 februari vanaf 11.30 uur hun gekende Valentijnsfestijn in de Gildezaal. “Iedereen kan er terecht voor een lekkere rumsteak, vergezeld van frietjes en groentjes à volonté. Er zijn die namiddag ook optredens van Ella Ludo en van Dusty en Briana.

Kaarten kosten slechts 22 euro. We kunnen de centen goed gebruiken, want ondertussen is onze opslagplaats in de oude schoolgebouwen in Handzame al niet meer voldoende. We moeten nu al zelf twee garages huren om alles te kunnen stockeren”, besluit Patrick.

Meer info en kaarten via patrick.six@hotmail.com of via 051 56 71 09.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier