Steven nieuwe voorzitter van Zwaantjes Rollerclub

Steven Vansteenkiste volgt Marc Decraemer op als voorzitter van skeelerclub De Zwaantjes. “Een hele eer. Het zijn grote schoenen om te vullen”, weet Steven. © LIN
Redactie KW

Vorige week raakte bekend dat Marc Decraemer, 36 jaar voorzitter van Zwaantjes Rollerclub, de voorzittershamer doorgeeft. Hij wordt opgevolgd door Steven Vansteenkiste. “Het is voor mij een hele eer, maar heb er na de vraag van Marc toch enkele nachtjes van wakker gelegen. Ik doe het uit liefde en passie voor de club en voor deze sport.”

Steven Vansteenkiste (45) woont met zijn echtgenote Veerle Decloedt en kinderen Lyssa, Joren en Marlies in de Zeeweg in Roksem waar alles rond skeeleren draait. Hij is van opleiding burgerlijk ingenieur elektro-mechanica. Steven werkt als IT’er bij bouwmaterialen Etex in Kapellen-op-den-Bos. Hij is er hoofd van de software-afdeling. Hij groeide op in Zandvoorde en vond als kind al vlug de weg naar de skeelerpiste.

Ten huize Vansteenkiste-Decloedt draait alles rond skeeleren. Ook de kinderen zijn gebeten door de wieltjes en dat kregen ze met de genen mee. Alles gaat terug naar de mama van Steven, Annie Backers. “Mama heeft lange tijd gerolschaatst en was zelfs Belgisch kampioen. En mijn vader was destijds bestuurslid, zelfs secretaris, bij de Zwaantjes.”

“Zelf ben ik gaan rolschaatsen toen ik zes-zeven jaar was. Eerst recreatief en daarna aan wedstrijden deelgenomen. We wilden onze kinderen iets van sport laten doen en ook zij vonden hun plezier in het skeeleren”, vertelt Steven. Dochter Lyssa heeft al meerdere medailles mee naar huis gebracht en is nu geselecteerd voor de wereldkampioenschappen in Italië.

Top in Europa

Nu Steven Vansteenkiste – hij was al bestuurslid – voorzitter is van de skeelerclub uit Zandvoorde, zullen de gespreksonderwerpen bij het gezin nog meer beïnvloed worden door de wieltjes. Of hij getwijfeld heeft om deze verantwoordelijkheid op te nemen? “Marc heeft me gevraagd om hem op te volgen. Ik wilde het wel doen, maar heb er toch enkele nachtjes van wakker gelegen. Ik doe het uit liefde en passie voor de club en de sport. Het is een eer om het werk van Marc verder te zetten en leuk om het vertrouwen te krijgen. Onze club behoort tot de top in Europa”, is Steven trots. (LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier