Soroptimist Clubs steunen project ‘volle boterhamdozen’

We zien Myriam Raes (Roeselare), Fabienne Maes (Knokke), Nathalie Lanoye (Oostende), Anita Herrewijn (Knokke), Carine Libert (Brugge), Kimberly Maricou (directeur Technisch Atheneum Ieper), Ineke Callebert (Ieper), Nicole Florizoone (Veurne), Cintia Corneille (Ieper) en Kristel Vryghem (Kortrijk). (foto EG)
Redactie KW

De zeven West-Vlaamse Soroptimist Clubs hebben weer eens hun krachten gebundeld voor een nobel doel: volle boterhamdozen kansen voor iedereen. De zeven clubs zijn Club Brugge, Club Ieper en Club Knokke-Oostkust, Club Kortrijk, Club Oostende, Club Roeselare en Club Veurne-Westhoek.

En dit jaar was het de beurt aan Soroptimist International Club Ieper om het festijn te organiseren. In een gezellige sfeer in feestzaal De Lissewal in Elverdinge, werd er gul gedoneerd. “Onze club, vol enthousiaste leden, besloot om maar liefst 3.500 euro te schenken aan dit waardevolle project”, vertelt Marie-Ange Doolaeghe namens Soroptimist Club Ieper.

“Het Technisch Atheneum Ieper van de GO! Scholengroep Inspira is al drie maanden bezig met dit project, waarbij Club Ieper al 750 euro sponsorde bij de opstart ervan”, vervolgt waarnemend directeur Kimberly Maricau van het Technisch Atheneum Ieper. “Elke dag komt er wel een leerling aanschuiven voor een boterham of een tas soep. Gemiddeld komen er een 45-tal leerlingen elke middag langs, in de leeftijdsgroep 14-15-jarigen. Een vierde daarvan verkeert in armoede: financieel, psychologisch of sociaal. Dankzij dit project krijgen deze kinderen niet alleen voedsel, maar ook een gevoel van gemeenschap en ondersteuning.”

Zelfvoorzienend

“Met de volledige opbrengst van de 7-Hoeksvergadering, kunnen we nu een extra tandje bijsteken en vol gas vooruit gaan. En niet alleen de leerlingen profiteren, ook de leerkrachten voelen zich trots en betrokken. Het uiteindelijke doel is zelfvoorzienend worden. En met de geweldige startsteun van de onze club en anderen, is dat zeker haalbaar. Een dikke dankjewel vanwege de hele Inspira-schoolgemeenschap aan de 7 West-Vlaamse Soroptimist Clubs voor hun gulle donatie van 3.500 euro”, besluit Marie-Ange Doolaeghe. (EG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier