Simon Mignolet groet Blauw-Zwart Veurne

Heel wat jeugdige supporters waren aanwezig op de supportersavond met Simon Mignolet. © WV
Wouter Verheecke
Wouter Verheecke Medewerker KW

Geen verplichtingen bij de Rode Duivels voor Simon Mignolet vanavond, die na het vorige WK stopte als international. En zo kon de doelman van Club Brugge afzakken naar de tweejaarlijkse supportersavond van Blauw-Zwart Veurne. Tot grote vreugde van de aanwezige supporters.

Enkele spelers uit de jeugdreeks en het damesvoetbal van Club Brugge waren dinsdagavond afgezakt naar de cafetaria van de Veurnse sporthal, maar het luidste applaus weerklonk natuurlijk toen doelman Simon Mignolet aan de signeertafels plaatsnam. Daarvoor was hij samen met de bestuursleden van Blauw-Zwart Veurne gaan dineren. “Een hele sympathieke kerel”, aldus secretaris Bram Dutoit en penningmeester Dave Maesen.

© WV

Idool ontmoeten

“Hij is mijn grote idool, want ik ben zelf keeper bij KRC De Panne, dat ook in blauw-zwarte truitjes speelt”, zegt Eloïse De Leest (9), die samen met papa Bjorn en mama Pauline Devos stond aan te schuiven voor een handtekening en een selfie. Haar ouders leerden elkaar als Clubsupporters kennen tijdens een Europese uitwedstrijd en Eloïse zag al één match in het Jan Breydel-stadion. “Dat was Brugge-Gent, waarbij Club helaas verloor. Na die wedstrijd kon ik wel al een foto met Simon scoren en nu wil ik een handtekening van hem op mijn keeperstruitje.”

© WV

Handtekeningen verzamelen

Ook Gael Burghgraeve en Zoë Waeles hadden dergelijke plannen. Zij waren aanwezig met hun dochters Paisley (10) en Maithé (7), en zelfs de 8 maanden oude Alyssia was al getooid in een blauw-zwart tenue. “Wij zijn allebei al van kindsaf aan Clubsupporters en vanzelfsprekend willen wij op onze beurt die microbe doorgeven aan onze kinderen. De oudsten gaan al dikwijls mee naar de thuiswedstrijden. Zij hebben al enkele handtekeningen van spelers en vanavond is de ideale gelegenheid om er nog meer te verzamelen.” Maar wordt Club Brugge straks kampioen? “Geen commentaar!”

© WV

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier