Schaakclub De Pionniers huldigt kampioenen

Nils Coppens (links) en Freddy Callens werd gehuldigd als clubkampioen. (gf)
Redactie KW

Schaakclub De Pionniers uit Tielt sloot onlangs het seizoen af met hun familiefeest in het Buurthuis. Tijdens een receptie en aansluitend even aanschuiven aan de frietmobiel mocht de club meer dan 60 personen verwelkomen. Naar goede gewoonte werden ook de winnaars van het clubkampioenschap, dat betwist werd in twee reeksen van telkens acht spelers, gehuldigd. In de B-reeks ging de titel naar Nils Coppens, in de A-reeks trok Freddy Callens aan het langste eind.

“Daarnaast nemen wij ook deel aan de nationale competitie, met twee ploegen: één in vierde en één in vijfde”, aldus penningmeester Dirk De Vlieger. “Deze laatste is kampioen geworden en promoveert ook naar vierde. Volgend seizoen proberen we dus opnieuw met een ploeg in vijfde te starten, naast twee ploegen in vierde.”

Tijdens deze seizoensafsluiter werd ook hulde gebracht aan de jeugdspelers die elke zondagvoormiddag les volgen. “We beschikken over zes schaakleraars die enthousiast deze groep van meer dan 20 jeugdschakers begeleiden in het aanleren van het schaakspel. Meerdere jeugdige spelers doen tijdens het jaar ook mee aan tornooien en de club stimuleert dit door een deel van het inschrijvingsgeld op zich te nemen. Deze opleiding gaat zo in stijgende lijn dat wij volgend seizoen een debutantentornooi zullen organiseren in februari 2025.”

“We vergeten ook de volwassenen niet die willen starten met schaken en verzorgen ook volgend seizoen opnieuw een volwassenenopleiding in het Vijverhof tijdens de week vanaf september. En tenslotte herinneren we iedereen aan ons jaarlijks Krekeltornooi, dat in 2024 al aan zijn 21ste editie toe was, met dit jaar opnieuw een groot aantal deelnemers, 117 om precies te zijn.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier