Rugby Oostende officieel uit de startblokken

Voorzitter en trainer Christophe Van der Stuyft. © Rugby Oostende
Timmy Van Assche
Timmy Van Assche Medewerker KW

De eerste rugbyclub van Oostende en de enige aan de kust is een feit. Met een leuk promofilmpje maakte Rugby Oostende het logo wereldkundig en zijn de inschrijvingen officieel geopend. “Nu is de trein écht vertrokken”, zegt voorzitter en trainer Christophe Van der Stuyft.

Het verhaal begon begin dit jaar, toen Christophe Van der Stuyft een oproep lanceerde naar geïnteresseerde spelers en medewerkers. De geboren en getogen Oostendenaar heeft zowat zeventien jaar ervaring als trainer en speler bij Brugsche Rugby Club, maar merkte op dat z’n favoriete sport in ‘zijn’ Oostende niet op het menu stond. “Oostende telt ruim vijftig clubs, goed voor ruim honderd beoefenbare sporten. Maar een rugbyclub heeft Oostende nooit gehad, terwijl de sport zelf wereldwijd door 8 à 10 miljoen mensen actief wordt beoefend”, duidt Christophe. “Afgelopen mei organiseerden we met succes twee try-outs in sportpark De Schorre, en deze zomermaanden zullen we in totaal vier proefsessies op het strand hebben georganiseerd. De laatste gratis sessie vindt plaats op woensdag 21 augustus om 20 uur nabij de Drie Gapers. De opkomst was heel mooi, met iedere keer tussen de tien en twintig spelers. En nu, na maanden voorbereiding – denk: sponsors zoeken, veel administratie en communicatie – mogen we stellen dat de trein écht vertrokken is.”

Samenwerking Seamoose

Met een geestig promofilmpje maakte Rugby Oostende het clublogo bekend én zette het in één klap ook de inschrijvingen open. Dat filmpje haalde afgelopen weekend een paar duizend kijkers. Het embleem, een ontwerp van het Oostendse creatieve brein Bart ‘Seamoose’ Simoens, bevat tal van knipogen naar de stad: vuurtoren Lange Nelle, het Kursaal, de Petrus- en Pauluskerk, het Zeeliedenmonument, Europacentrum en station. Ook een koppel zeemeeuwen ontbreekt niet. Rondom de monumenten herken je een geweven visserstouw. “Een logo geeft een club een identiteit, een smoel. Dat mag bij een rugbyclub best stoer zijn. De Oostendse monumenten zijn herkenningspunten voor de stad en hele regio. Dit was een zeer fijne creatieve opdracht voor een aantrekkelijk sportproject”, geeft Seamoose mee.

Inschrijvingen

Rugby Oostende is de enige aan de Belgische kust en ook de enige ten westen van de rechte lijn van Knokke naar Kortrijk. “Dit seizoen zullen we één keer per week trainen, telkens op woensdag om 20 uur op terrein 23 in sportpark De Schorre. Het is een gezonde manier om de club te doen groeien en het seizoen erop in competitie te treden”, zegt Christophe. “Iedereen is welkom om zich bij ons aan te sluiten: jong en ouder, groot en klein, ervaren of niet. Het lidgeld bedraagt 175 euro en daarvoor krijg je een kwalitatieve polo van het internationale sportmerk Macron en een supportersshirt met onze slogan ‘Deur de meur en were #ddmew’.” Wie de club genegen is, kan ook supporteren voor 25 euro met in ruil het fanshirt. De club is ook nog op zoek naar sponsors.

Alle info en inschrijvingen: www.rugbyoostende.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier