Parcours Izegem Koers voor dit jaar (5 september) ongewijzigd: “Volgend jaar willen we wel over dé brug”

De organisatie wil er alles aan doen om volgend jaar de koers wel over de Centrumbrug te laten rijden, dit jaar wordt dat nog niet het geval.
Wouter Vander Stricht

Bordes Izegem Koers op donderdag 5 september ondergaat wat nieuwigheden, maar het parcours blijft ongewijzigd in vergelijking met vorig jaar. “Maar naar volgend jaar toe is het zeker onze ambitie om die brug opnieuw in het parcours te integreren”, klinkt het.

Vorig jaar was de Centrumbrug nemen wegens de werken geen optie, nu zal die wel weer open zijn, maar is er geen oplossing om de kermisattracties alsnog te verplaatsen. “De contracten daarvan lagen al vast, volgend jaar willen we daar een oplossing. Want we willen ook voor de horeca de koers opnieuw door het centrum laten rijden, de kermiskramers zijn daar zelf trouwens ook vragende partij voor.”

Het parcours van 2023 wordt ook dat van 2024.
Het parcours van 2023 wordt ook dat van 2024.

Maar dit jaar krijgen we dus opnieuw hetzelfde parcours als in 2023. Met start en aankomst ter hoogte van het Blauwhuis, maakt men één grote lus via de Roeselaarsestraat, Kachtembrug, zo door Kachtem en Emelgem om via de brug aan het VTI weer richting aankomst te snellen. “Onderweg hebben we ook 14 locaties afgebakend waar verenigingen een standje kunnen plaatsen. Om de concessie daarvoor in orde te brengen, kunnen ze contact opnemen met ons”, stipt Marc Seynaeve aan.

“Deze hoogdag sluiten we af met een optreden van Yves Segers”

Zelf voorziet het organiserend comité opnieuw het Koersdorp met café op het plein voor het Blauwhuis. “Francis Leman, Hein Dekiere en Yannick Deplae zullen daar de uitbating doen. Er komt geen grote viptent, wel meerdere kleine tenten. De mensen van de select vip gaan eten in Vonk, de zilveren formule zittend in het Koetshuis en in het kasteel zelf kun je voor de bronzen formule met walking diner opteren. Voor die laatste categorie zijn nog wat plaatsjes vrij”, zegt Virginie Derumeaux, die samen met Niki Camerlynck zich ontfermt over het vipgedeelte.

Goed gestoffeerd peloton

Er komt overigens ook een bus die de vips op het parcours de sfeer wil laten opsnuiven. “We willen nog meer inzetten op koersbeleving”, klinkt het bij voorzitter Vincent Guillemyn.

Marc Seynaeve, Virginie Derumeaux en Vincent Guillemyn op de Korenmarkt waar volgend jaar de renners wel zouden moeten passeren. (foto WVS)
Marc Seynaeve, Virginie Derumeaux en Vincent Guillemyn op de Korenmarkt waar volgend jaar de renners wel zouden moeten passeren. (foto WVS)

De rennersbussen zullen dit jaar op de brandweerparking plaatsvatten. Er is door andere wedstrijden natuurlijk wel wat concurrentie, maar men wil weer een rijk gestoffeerd peloton door de Izegemse straten laten denderen. En deze hoogdag in Izegem wordt ook opnieuw afgesloten met een optreden. Yves Segers zal er de massa in vervoering brengen.

Info: www.izegemkoers.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier