Opnieuw SKAT-afhaalontbijt voor Kom Op Tegen Kanker

Een afvaardiging van SKAT samen met schepen Annick Vanderspurt. © Johan Sabbe Johan Sabbe
Redactie KW

Op zondag 24 maart organiseren de vrijwilligers van SKAT, het Sociaal Komitee Actief Torhout, voor de zesde keer een ontbijt ten voordele van de actie Kom Op Tegen Kanker.

Dat gebeurt onder de vorm van takeaway. Er kan nu al voor het verzorgde, uitgebreide afhaalontbijt ingetekend worden. Het lekkers afhalen, is in zaal De Bosgalm op de wijk Don Bosco voorzien, maar er kan niet ter plaatse ontbeten worden.

Twee voorzitters

Vorig jaar groeide het afhaalontbijt uit tot een groot succes met meer dan 400 pakketten die de deur uitgingen. De afhaalformule slaat dus aan en is voor de organisatoren handiger dan een ontbijtbuffet in een zaal.

Erna Christiaen (81), al vele jaren voorzitter van SKAT, lanceerde in 2018 het eerste ontbijt tegen kanker, op dat moment nog zonder takeaway. Dat werd meteen een voltreffer. Er werd een riante opbrengst geboekt, die integraal aan Kom op tegen Kanker werd doorgestort.

Om het voor Erna en de vele vrijwilligers doenbaar te houden, heeft ze sinds kort een covoorzitter aan haar zijde, met name Christelle Demoor (63). Die neemt een deel van de administratie over en zorgt voor een vlotte communicatie. Ze vormt met Erna de ideale tandem. “We besloten om dit jaar opnieuw in te zetten op ontbijtpakketten om af te halen”, zegt Christelle. “We blijven het belangrijk vinden om een actie als Kom Op Tegen Kanker te steunen. Iedereen kent wel iemand in zijn familie- en/of vriendenkring die met kanker te maken heeft gekregen of eraan lijdt.”

Takeaway bestellen

De omvangrijke ontbijtpakketten kunnen besteld worden tot en met dinsdag 19 maart via kotk@torhout.be met vermelding van je naam, het aantal volwassenen en het aantal kinderen. Een ontbijt kost 18 euro voor volwassenen en 10 euro voor kinderen tot en met 12 jaar. De pakketten worden afgehaald op zondag 24 maart tussen 8 en 10 uur in zaal De Bosgalm aan de Pastoriestraat. Ook schepen van Volksgezondheid Annick Vanderspurt steunt de actie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier