Natuurpunt Ruidenberg zwaait Georges Pollentier uit

Afscheid van Georges Pollentier als voorzitter van Natuurpunt Ruidenberg. (foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

De sfeer was uitstekend tijdens het afscheidsfeest voor het 50-jarig voorzitterschap van Georges Pollentier bij Natuurpunt Ruidenberg. Het bestuur had zich volledig ingezet om dit jubileum in zaal Zuudhove onvergetelijk te maken.

De gasten werden hartelijk verwelkomd met een drankje, waarna foto-voorstellingen volgden over de geschiedenis van 50 jaar natuurbeweging in Koekelare en de natuurpracht van de vlinders in de Swal, toegelicht door Leopold Dewulf en Koen Maertens. Het gemeentebestuur dankte bij monde van schepen Jessy Salenbien de uittredende voorzitter, waarna de nieuwe voorzitter, Hans Verplancke, zijn toespraak hield. Hij sprak zijn waardering uit voor het werk van zijn voorganger. “Ik heb grote schoenen te vullen en ben vereerd om het werk van Georges voort te zetten”, zei Hans. “Mijn respect en liefde voor de natuur is groot en ik wil het belang van natuurbehoud benadrukken. We moeten beseffen dat de natuur essentieel is voor ons voortbestaan.” Hans schetste vervolgens de toekomstplannen van Natuurpunt Ruidenberg. “Met activiteiten zoals de zomerse woensdagavondwandelingen ontdek je plekje, de maandelijkse Ruidenbergwandelingen en hopelijk zeer veel andere (bio)diverse activiteiten in de toekomst, blijven we ons inzetten voor natuurbehoud en de betrokkenheid van de gemeenschap”, legde hij uit. De avond werd afgesloten met een bijzonder moment van erkenning voor Georges Pollentier. Uit alles bleek de dankbaarheid en respect voor Georges’ jarenlange inzet en liefde voor de natuur. Georges heeft door zijn toewijding en passie voor altijd een blijvende impact op Natuurpunt Ruidenberg. “Ik ben dankbaar dat ik steeds mocht rekenen op een sterk bestuur en dito team.”

Bevestiging

Het afscheidsfeest was niet alleen een viering van een indrukwekkende carrière, maar ook een bevestiging van de continuïteit en toekomst van Natuurpunt Ruidenberg. Met Hans aan het roer kijkt de vereniging vol vertrouwen naar de toekomst, vastberaden om het werk van Georges voort te zetten en verder te bouwen aan een sterke, natuurvriendelijke gemeenschap. (SVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier