Markant Rumbeke verkoopt artisanaal gerookte zalm voor goed doel

(foto AD)
Redactie KW

“Ons bestuurslid en collega Claudine Decoene is in behandeling voor de zenuw-spierziekte ALS en om haar en het onderzoek naar ALS te ondersteunen, verkopen we in de maand april artisanaal gerookte zalm”, vertellen Leentje De Boe en Caroline Vandevyvere, beiden bestuursleden van Markant afdeling Rumbeke.

“Vorig jaar hebben we een gelijkaardige verkoopactie georganiseerd en hebben toen 6.000 euro aan het ALS-onderzoek van professor Vandamme kunnen doneren. Hij doet met zijn team, aan het UZ Leuven, onderzoek naar de erfelijke vorm van ALS en heeft al belangrijke vorderingen gemaakt.”

“Dat onderzoek kost uiteraard handenvol geld. We hopen met onze verkoopactie van zalm opnieuw ons steentje te kunnen bijdragen.”

Bestellen

Om de zalm te bestellen, wordt hetzelfde traject als vorig jaar gevolgd. “Je stuurt een mailtje naar markantrumbeke@gmail. com en wij bezorgen je een bestelformulier met alle nuttige info”, leggen Leentje De Boe en Caroline Vandevyvere uit. “Een portie van 200 gram kost 15 euro en je krijgt voor 30 euro een halve kg artisanaal gerookte zalm vacuüm verpakt en daardoor twee tot drie weken houdbaar.” Claudine Decoene, Leentje De Boe, Caroline Vandevyvere en Sofie Declercq en de 60 leden van Markant Rumbeke danken iedereen voor de belangstelling en wensen wie zalm bestelt smakelijk eten toe. (AD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier