Life presenteert dansshow ‘(r)evolution’

Redactie KW

Op 12, 13 en 14 april houdt Life in cultuurhuis De Leest de dansshow ‘(r)evolution’. Oorspronkelijk waren er shows voorzien op 13 en 14 april, maar die waren al snel uitverkocht. Daarom besliste Life om ook op vrijdag 12 april een dansvoorstelling in te lassen. “Dit jaar gaan we ‘all the way’”, opent Davy van Life. “Ons verhaal heeft een dubbele laag. Er is de filosofische vraag rond AI. Waarnaartoe evolueren we als mens nu technologie in een stroomversnelling is terechtgekomen? We onderzoeken de zaadjes die geplant werden in de industriële revolutie en we werpen een blik op een mogelijke toekomst waarin we onze fantasie de vrije loop laten.”

Dieter vult aan: “We halen dit jaar technologisch alles uit de kast. De tracks waaraan de lampen hangen worden zo geprogrammeerd door Alexander en Jan van de Leest dat ze een eigen personage worden dat communiceert met de dansers. De ondersteuning van videografie – waaraan Davy al sinds half december aan het monteren is – en het ontbreken van de klassieke coulissen maakt dat de scène er dit jaar helemaal anders zal uitzien. De vaste kwaliteiten die jullie van ons gewoon zijn behouden we uiteraard.”

Davy: “De kaartjes vlogen in een recordtijd de deur uit, daarom hebben we al heel snel beslist om een vijfde voorstelling te zetten op vrijdagavond. Als we merken dat zoveel mensen nieuwsgierig zijn naar ons nieuwe verhaal, dan krijgen we daar nog meer energie van.” (RV)

Shows op vrijdag 12 april om 19.30 uur, op zaterdag 13 april om 15 uur en 19 uur en op zondag 14 april om 14.30 uur en 18 uur. Kaarten: 23 euro, vipkaarten 39 euro, te koop aan de bar in Life. Info kan je vinden op lifedoetleven.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier