Liberale vriendenkring schenkt 2000 euro aan Het Portiek in Kortrijk

Van links naar rechts de bestuursleden van de organisatie met de Alg. Directeur en de voorzitter van de Korenbloem: Nancy Debeerst, Jeanne Vandenborre, Lise-Marie Platteau, André en Lieve Vanassche, Kristof Claeys, Willem Libert, Guy Vanden Eynde, Luc Lambrecht, Carl Vereecke, Rik Bouckaert en Valerie Matton. © LOO
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Leden van de Liberale vriendenkring Harelbeke, Kuurne en Waregem schonken 2.000 euro aan Het Portiek in Kortrijk, een centrum dat zorg biedt aan mensen met jongdementie.

De Liberale vriendenkring Harelbeke-Kuurne en Waregem organiseerden op 19 maart hun 31ste eetfestijn ‘Surf & Turf’, het vroegere Coq au Vin festival, ten voordele van Het Portiek van de Korenbloem in Kortrijk. De Korenbloem is een woon- en zorgproject met verschillende zorg- en woonvormen.

Jongdementie

Voor de 225 aanwezigen gaf gastspreker en Algemeen Directeur Kristof Claeys uitleg over de werking van Het Portiek. Het biedt aan jonge personen met dementie en/of zorg een pakket aan van ondersteuningsvormen, trapsgewijs of afhankelijk van de zorgbehoefte. De kernwaarden van de Korenbloem zoals kleinschaligheid, zinvolle dagbesteding en maximale vrijheid staan hier centraal. Voorzitter Guy Vanden Eynde mocht het mooie bedrag van 2.000 euro overhandigen.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier