KG Witte Beer kent succesvol tennis-, padel- en petanquetornooi

De hoogste reeks in padel bij de mannen werd gewonnen door Corneel Bekaert en Lennart Goubert tegen Joris Bruynooghe en Sven Vandenbulcke. © ACR
Redactie KW

De basis van het grootse evenement in KG Witte Beer in Sint-Kruis ligt in het tennis bij het Villa Maria-dubbeltornooi dat over twee weken werd verspreid. Er namen ongeveer 310 dubbelteams aan deel.

“In de eerste week hadden we tevens de kwartfinales tot en met de finales van het petanquetornooi dat vier maanden heeft geduurd”, opent Guy Royaux. “Er deden 74 teams mee. Elk jaar wordt het tornooi groter. De finale werd gewonnen door Dickie Simons en Luc Mistiaen. Iedereen kon eraan deelnemen, zij het door barlid te worden. Volgend jaar gaan we voor iets nieuws en kan je ook petanquelid worden in de Witte Beer. Dan kan je bij ons terecht voor bridge, petanque, tennis, padel en voetbal.”

Padeltornooi

Heren 2 was de hoogste reeks in het Villa Maria-dubbeltornooi met winst voor TC Brughia met Ruben De Bel en Thibault De Negri tegen Yannis Baltogiannis (TC Vijverhof) en Josse Pyfferoen (TC Logan). In dubbel dames 2 toonden Leonie Cornilly (KTK in ‘t Vrije) en Delphine Mestdagh (TC De Koddaert) zich in de finale sterker dan Sabina Pintea en Sielke Van Schoor, beiden TC Brughia. De eindwinst in de hoogste gemengde reeks was voor Thibault De Negri (TC Brughia) en Magali Van Landegem van TC De Koddaert.

Naast tennis en petanque werd er ook het Tyles padeltornooi georganiseerd. In vier reeksen met in totaal 52 teams. “Veel sportiviteit en plezier was er, in een week vol actie en spektakel. We hadden zelfs deelnemers uit Antwerpen, Koksijde, Zottegem, Kortrijk en Gent. En ook de sponsoravond op vrijdag was een groot succes gevolgd door een optreden van Jan The Man and Friends”, weet Guy Royaux.

De hoogste reeks bij de mannen (P300-400) werd gewonnen door Corneel Bekaert (Arenal Brugge) en Lennart Goubert (Tennisclub Vijverhof) met 7/5 en 6/0 tegen Joris Bruynooghe en Sven Vandenbulcke, beiden van TC Koksijde. Bij de dames in P200 versloegen Claire Jonckheere en Caroline Van Der Kooi (TC Aquila) in de finale Tess Desmidt (Arenal) en Liesje Langbeen (Todos) met 6/2 en 6/4. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier