Judoschool Asahi vindt nieuw onderkomen in Kerckstede: “Blij dat ons locatieprobleem hiermee van de baan is”

Koen en Annelies Vandenbrande van judoschool Asahi. © SBR
Redactie KW

In 2017 werd onder impuls van Koen Vanden Brande een nieuwe judoschool opgericht in Gits, Asahi met name. De belangstelling was meteen heel groot waardoor al na 1 jaar moest uitgekeken worden naar een nieuwe locatie. De jongensschool langs de Roeselaarsestraat bood een helpende hand, maar na de overname door het gemeenschapsonderwijs was er ook daar plots geen plaats meer. Na enig speurwerk van het bestuur huizen ze nu in de sportzaal van Kerckstede.

“Zelf ben ik een fervent judoka, al sinds mijn vijfde”, opent Koen. “Ik haalde echter nooit het niveau van mijn broer Hans en zus Annelies. Laatstgenoemde haalde bij de militairen bijvoorbeeld de Europese titel en was ook derde op een WK. Het zijn eigenlijk wij drie die voorlopig de trainersstaf vormen. Qua opkomst zijn we heel tevreden, vorig jaar zijn we geëindigd op 62 judoka’s, nu gaan we zeker naar de 70 en er moeten nog acties gebeuren naar de scholen in Groot-Staden. We richten ons op de jeugd maar zijn ook fier dat Luna Verfaillie nog steeds bij onze volwassenwerking is aangesloten. Zij draait toch vlot mee op het Belgisch en Europees niveau en is trouwens hier in Staden al meermaals verkozen tot sportvrouw van het jaar.”

Vaste locatie

“Qua resultaten zijn we op rustige wijze aan het groeien, maar bij de 12- en 13- jarigen zie ik toch wel enkele talenten. Wij trainen trouwens op donderdag en vrijdag telkens vanaf 17 uur. Na die twee dagen moeten alle matten opgeborgen worden zodat Kerckstede deze zaal voor andere activiteiten kan gebruiken. We zijn heel dankbaar dat we deze locatie ter beschikking krijgen, maar kijken voor een definitieve oplossing wel in de richting van het gemeentebestuur. Binnenkort zal een polyvalente zaal gebouwd worden in Oostnieuwkerke, hopelijk krijgen we daar een definitieve stek en is ons locatieprobleem van de baan. Pas dan kan je echt gaan denken aan de club uitbouwen”, besluit de 42-jarige projectleider bij De Watergroep uit Hooglede. (SBR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier