Jonge muzikanten tonen kunnen in slotconcert Koninklijke muziekvereniging Aarsele

De mini play-in van 2023 kon alvast op een grote groep jeugdige muzikantjes rekenen. (gf)
Lien Depauw
Lien Depauw Medewerker KW

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert de Koninklijke muziekvereniging Sint-Cecilia Aarsele tijdens de paasvakantie een mini play-in. Daarin kunnen de jonge muzikanten de fijne kneepjes van samen musiceren aanleren. Op zaterdag 13 april volgt het slotconcert.

Elk jaar in de paasvakantie verzamelt de Koninklijke muziekvereniging Sint-Cecilia Aarsele jonge muzikanten uit de brede regio om hen te laten kennismaken of verder te begeleiden in samen musiceren. Dat doen ze dit jaar voor de 21ste keer.

“We proberen tijdens onze mini play-in de talenten van de jeugdige muzikanten uit Aarsele en omstreken in de schijnwerpers te zetten”, vertelt Niels de Meyer. “Daarvoor komen muzikanten van verschillende korpsen uit de omgeving bij ons samen om muziek te maken, maar natuurlijk ook om heel wat plezier te beleven. We kunnen toch telkens rekenen op minstens 50 muzikantjes. Het betoverende muzikale slotconcert op zaterdag 13 april wordt het hoogtepunt van deze play-in.”

Slotconcert

Voor dat slotconcert zullen de jonge muzikanten twee dagen intensief samen repeteren en musiceren. Wie wil, kan zelfs blijven slapen om er een echt kampje van te maken. “Hun passie en harde werk kunnen ze dan laten zien tijdens het slotconcert, waarop iedereen uiteraard van harte wordt uitgenodigd. Kaarten zijn enkel verkrijgbaar aan de deur en kosten 8 euro. Wie jonger is dan 12 jaar, komt er gratis in. Het biedt ook een mooie kans om ons jonge talent te ondersteunen, terwijl je geniet van hun fantastische muziek en jeugdige enthousiasme. De dirigenten dit jaar zijn Gilles Demeurisse, Mieke De Meyer en Louis Snauwaert”, besluit Niels. (LDW)

Het slotconcert vindt plaats op zaterdag 13 april en start om 20 uur in de Parochiezaal van Aarsele (Jules van Ooststraat 14). Kaarten kosten 8 euro aan de deur, kinderen komen er gratis in.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier