Jolien Decrock is nieuwe voorzitter Gezinsbond Reningelst: “Gezelligheid troef op onze activiteiten”

Vooraan zien we v.l.n.r. Ilse Torrez, Katrien Desender, Marleen Lenoir en Leen Verdonck. Achteraan v.l.n.r.: Eveline Hautekeur, Jolien Decrock, Bart Vandeputte en Frits Vandenbussche. Ontbreken op de foto: Liesbet Denuwelaere, Mahieu Magda en Baelde Nico. © EF
Laurie Bailliu
Laurie Bailliu Medewerker KW

Sinds kort is de 33-jarige Jolien Decrock de nieuwe voorzitter van Gezinsbond Reningelst. “Na enige twijfel ben ik er met volle moed aan begonnen. Ik heb nog geen spijt van mijn beslissing”, vertelt ze.

Samen met haar man Andy Logghe en de drie kinderen – Rorik 8, Mara 6 en Torak 3 – woont Jolien Decrock aan de rand van Poperinge. Ze is afgestudeerd als apotheker en oefent deze job parttime uit bij apotheek Verschaeve in Reningelst. “Daarnaast baten we sinds 2020 een camping uit op onze kleine hobbyboerderij in Poperinge. Sport en natuur liggen me na aan het hart. Daarom zie je me ook overal rondrijden met mijn bakfiets. Wanneer ik wat tijd voor mezelf wil nemen, dan ga ik het liefst zwemmen en fietsen. Het avontuur is nooit ver te zoeken in ons gezin. Als onze camping even gesloten is, reizen we graag zelf met onze camperbox”, vertelt Jolien.

Nieuwe uitdaging

Via haar werk kwam Jolien in Reningelst terecht en ook haar kinderen gaan er naar VBS De Zonnewijzer. “We zijn als gezin van vijf lid van de Gezinsbond en genieten van de vele voordelen. Het is ook leuk om een aanbod aan verschillende activiteiten te krijgen. In 2022 werd ik bestuurslid. Ik help graag mee aan activiteiten waar de gezelligheid nooit ver te zoeken is”, lacht Jolien.

“De vorige voorzitter Bart had een te druk gezinsleven en zocht een opvolger. Na enige twijfel ben ik er met volle moed aan begonnen en heb het me nog niet beklaagd. Ik heb het graag druk, het is een nieuwe uitdaging. Het geeft me een grote voldoening iets te kunnen betekenen voor het gemeenschapsleven en dit op vrijwillige basis.”

“We zijn nog op zoek naar jonge mensen die willen meehelpen”

Voor de vereniging was 2023 een turbulent jaar van wissels. “We kunnen gelukkig blijven rekenen op enkele vaste trouwe gezichten, maar nog steeds zijn we op zoek naar enkele jonge mensen die zich willen engageren binnen de vereniging. Je moet er vooral plezier uithalen en dat is met deze bende zeker geen probleem. We hebben iets meer dan 100 leden. Veel mensen kennen de Gezinsbond nog niet (genoeg) of zien de voordelen er niet (meer) van in. We gaan daar wat meer op inzetten via sociale media. Want het lidgeld heb je heel vlug teruggewonnen als je de kortingen wat in de gaten houdt”, aldus nog Jolien.

“Als voorzitter hoop ik om nog meer gezinnen te bereiken, om samen leuke activiteiten te beleven en om hen te helpen op zoek te gaan naar al de voordelen van de Gezinsbond. Ik wil hen laten deelnemen aan leuke activiteiten in een ontspannen sfeer, even weg van alle drukte van de maatschappij.”

Alle gezinnen welkom

“We organiseren voornamelijk activiteiten voor gezinnen. Daarnaast proberen we ook de ouders niet te vergeten waarvan de kinderen al het huis uit zijn”, vervolgt Jolien. “Alle gezinnen zijn bij ons welkom. Niet alleen de klassieke gezinnen, maar ook éénoudergezinnen, nieuw samengestelde gezinnen, plus-, zorg- of adoptieouders en ook gezinnen zonder kinderen. Alsook de grootouders zijn altijd van harte welkom.”

Binnen Gezinsbond Reningelst zijn er enkele activiteiten die jaarlijks terugkeren. “Denk maar aan de paaseierenraap en het bezoek van de sint. Ook ons puzzelkampioenschap is altijd een succes. Daarnaast proberen we andere activiteiten aan te bieden. We kijken ook al vooruit naar 2025 waar het idee speelt om een kookworkshop te organiseren, net als een gezelschapsspelnamiddag. Misschien ook een nieuwe uitstap voor groot en klein”, besluit Jolien.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier