Johan Vanslembrouck is voorzitter af bij Beweging.net: “Zijn realisaties zijn waardevol”

Maandagavond 16 september werd Johan Vanslembrouck gehuldigd voor zijn meer dan 15 jaar voorzitterschap van Beweging.net. Op de foto v.l.n.r. Johan de Staercke, Anuschka Dildick, Kristien Grauwet, Johan Vanslembrouck, Caroline Kimpe en Chantal Van Litsenburgh. © LIN
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

Onlangs werd Johan Vanslembrouck (68) gehuldigd als voorzitter van Beweging.net. Hij gaf na meer dan 15 jaar de voorzittershamer door aan Caroline Kimpe. “Hoe langer je blijft, hoe langer je vernieuwing in de weg staat”, vindt Johan. “Hij is hét voorbeeld van de vrijwilliger die nooit aan zichzelf denkt”, prijst Anuschka Dildick, stafmedewerker van Beweging.net, de afscheidnemende voorzitter.

Johan Vanslembrouck (68) werd in 2005 voorzitter van wat toen nog ACW was. “De Volksbond vroeg me toen om ACW hier op te starten in Oudenburg.” Dit is de overkoepelende beweging van verenigingen als Femma, afdelingen van ACV, KWB en onder meer Pasar. “Door de koepel versterk je elkaar. Door activiteiten te organiseren die elkaar verbinden”, zegt Johan.

Sociale klemtoon

In die meer dan 15 jaar kon Johan Vanslembrouck met zijn bestuur veel realiseren, met telkens de klemtoon op het sociale: via een actie de afschaffing van de thuiszorgpremie tegenhouden, de Fietsbieb, het verzamelen van kurken die worden herwerkt in de circulaire economie, noem maar op.

Johan, die zich blijft engageren in het bestuur en de verantwoordelijkheid van de Fietsbieb verder op zich neemt, wordt opgevolgd door Caroline Kimpe (52). “We vinden het natuurlijk jammer dat Johan stopt als voorzitter, maar hebben begrip. Hij heeft hier veel waardevols gerealiseerd. Het is belangrijk dat er een nieuwe voorzitter komt, zodat Beweging.net hier niet wegvalt.”

Nieuwe voorzitter

Caroline Kimpe vindt dat het nu haar taak is om bestaande zaken opnieuw bekend te maken. “Zoals de inzameling van de kurken die we al vele jaren doen, werken rond verkeersveiligheid, het sociale luik, en zoeken naar samenwerking tussen de verenigingen.”

Stafmedewerker van Beweging.net Anuschka Dildick prijst het engagement van Johan Vanslembrouck: “Hij is hét voorbeeld van een vrijwilliger die nooit aan zichzelf denkt.”

Bestuur

Het bestuur van Beweging.net bestaat nu uit: voorzitter Caroline Kimpe, Chantal Van Litsenburgh, Kristien Grauwet, Johan de Staercke, Ronny Bonnet, Marian Stadsbader en Johan Vanslembrouck.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier