Izegem Koers en dan mag je geen dorst lijden: van champagne voor Kloen tot optredens aan Café Abele

Wouter Vander Stricht

Bij het BK in Izegem, presenteerde de Pekkerstad nog de laatste toog uit de Belgische wielergeschiedenis. Maar ook tijdens Izegem Koers (donderdag 5 september) kun je langs het parcours, op heel wat plaatsten terecht om de dorst te lessen. Onder meer Café Abele herleeft waar de herberg vroeger stond, Toneelgilde De Lanteern pakt uit met een champagnebar aan de voet van de Sasbrug in Kachtem.

In Kachtem steunt De Lanteern opnieuw Kloen door champagne te verkopen. Wat verderop hebben ook café De Wandeling en Vonk de handen in elkaar geslagen, voor het restaurant zul je ook terecht kunnen. Ook aan het voormalige café Abele, waar nu een parking is, pakten men opnieuw groots uit. Je ziet er de renners vanuit het centrum perfect komen, er is drank en een eetstandje en het feestje wordt nog verder gebouwd met optredens. Jason Bradley stond onder meer al op de Batjes in Izegem, Kurt Burgelman is dan weer een naam die hier minder bekend in de oren klinkt. Maar zijn hit Loetsebollekezoetse is een oorwurm die iedereen wel (deels) kan mee lippen. Ook een hotspot is de passage door Emelgem, waar café Mandeldaele aan de kerk alle registers open trekt.

Andere standen

* Gentseheerweg Ma Campagne – De Mandelridders

* Gentseheerweg 12 – De Barakke

* Parking Cirocco – Koninklijke Stadsfantaren Izegem

* Parking Abele – Stekelorum

* Kachtemseplein – Café de Wandeling & Vonk

* Prinsessestraat 154 – Kom op tegen Kanker

* Kerkplein Emelgem – Café Mandeldaele

* Rondpunt Gentseheerweg / Italianenlaan – Landelijke Gilde

Ook de cafés langs het parcours zijn uiteraad open, is het Koersdorp voor Kasteel Blauwhuis, de organisatie heeft zelf een stand aan apotheek Loncke en ook privéterrein zijn er nog allerlei initiatieven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier