Gerberaprijs voor Sport Harelbeke

Evelyne Buyck, Michaël Vannieuwenhuyze, Stien Vinken, Francis Pattyn, Martine De Ceuninck, Joost Vinckier, Ingrid Calland, Geert Decombele, Lynn Callewaert, Dominique Windels, Fatiha Amerdoul, Myriam Maelfait, Hannes Byttebier. © LO
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Met de Gerberaprijs zet Vrouw & Maatschappij Harelbeke een project in de kijker dat gelijke kansen voor vrouwen en mannen stimuleert. Dit jaar wordt de prijs uitgereikt aan Sport Harelbeke omwille van hun grote inspanningen om sport voor iedereen toegankelijk te maken.

De Gerberabloem staat in bloementaal symbool voor openhartigheid en dat is toevallig het handelsmerk van Vrouw & Maatschappij. De politieke vrouwenbeweging van CD&V draagt bij aan een inclusieve en rechtvaardige samenleving waarin iedereen gelijke rechten en kansen heeft.

Met de uitreiking van de Gerbera-prijs beloont ze projecten en organisaties die de samenleving meer in balans brengen en gelijke kansen voor mannen en vrouwen promoten. Dit jaar koos Vrouw & Maatschappij Harelbeke ervoor om Sport Harelbeke, de sportdienst van de stad, te nomineren. “Sport Harelbeke verdient deze prijs omdat men grote inspanningen levert om sport voor iedereen toegankelijk te maken.”

Aanbod

“Naast een uitgebreid aanbod voor kinderen en volwassenen, wordt er ook een aanbod uitgewerkt voor specifieke doelgroepen”, aldus Nationaal voorzitter van Vrouw & Maatschappij Lynn Callewaert. “Zo worden er Ladies Fit Afternoon-sessies ingericht. Dat zijn sportuurtjes in de namiddag voor dames in al hun diversiteit. Daarnaast zijn meisjes vanaf 13 jaar al welkom op de volwassensessies ’s avonds, zodat moeders en dochters samen kunnen sporten.”

“Er is ook een aanbod voor senioren, de actiefplusser-sessies en de seniorensportdag. Op de G-sportdag Onbeperkt Wild in samenwerking met Sport Vlaanderen krijgen kinderen met een handicap de mogelijkheid om allerlei sporten te beoefenen. Ook voor mensen met (jong)dementie worden sportnamiddagen ingericht in samenwerking met het Ventiel. Bovendien is er ook aandacht voor mensen in een kwetsbare situatie.” Via het subsidiereglement worden sportclubs aangemoedigd om gebruik te maken van de Uit-pas, zodat mensen die het financieel moeilijk hebben minder drempels ondervinden om lid te worden van een sportvereniging.”

“Tot slot is ook de sportraad paritair samengesteld, waardoor evenveel mannen als vrouwen hun advies kunnen formuleren op het sportbeleid. “Om al deze redenen verdient Sport Harelbeke zonder twijfel de Gerbera-prijs”, zegt Martine De Ceuninck, voorzitter van V&M Harelbeke.

(PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier