Femma Krekedal blikt op ledenfeest terug op geslaagd jaar: “Heel wat nieuwe jonge leden”

Het Femma Krekedal-bestuur met Helena Wallyn, Dorine Vuylsteke, Monique Serruys en Maria Déopère. © JDK
Jeffrey Dael
Jeffrey Dael Medewerker KW

Het gaat goed met Femma Krekedal uit Kortemark, dat onlangs naar jaarlijkse gewoonte een ledenfeest organiseerde. Het geheim van hun succes? Een goed geoliede bestuursmachine en een 25-tal activiteiten per jaar.

“We kunnen alleen maar tevreden zijn”, aldus voorzitster Dorine Vuylsteke (66), die met haar echtgenoot Gilbert Coussens langsheen de Pastoor Denysweg woont. “Ik startte als voorzitster in 2017 en ik zag de vereniging alleen maar groeien. In 2023 kwamen er maar liefst 23 nieuwe leden bij. Ik kan rekenen op een sterk bestuur met Helena Wallyn als penningmeester, Monique Serruys die al vele jaren secretaris is, en niet te vergeten teamlid Maria Déopere. Toen ik startte, bestond onze vereniging uit dames tussen de 50 en 80 jaar, maar de laatste jaren trokken we ook veel jonge mensen aan en dat is fijn”, vertelt Vuylsteke.

“Een unicum bij onze Femma-vereniging is ons jaarlijks gratis ledenfeest. Je hoort het goed: onze leden komen gratis eten en van het optreden genieten. Dit jaar werd ons ledenfeest opgeluisterd door José Decleir, talent van eigen bodem. We kunnen die avond natuurlijk ook rekenen op een aantal vrijwilligers en onze mannen die een handje komen toesteken”, knipoogt de voorzitster.

Mannen ook welkom

“Tijdens het jaar bieden we een ruime waaier aan activiteiten aan voor dames van alle leeftijden. Er is een maandelijkse crea-avond met brei- en naailes, terwijl er ook plaats is voor een spelletje Rummikub of Yahtzee. Gewoon een babbeltje komen slaan, is ook mogelijk. Wie dat wenst, kan de eerste keer gratis komen kennismaken en als lid betaal je slechts 5 euro voor een avond ontspanning.”

“Een bedrijfsbezoek staat ook op het programma. Zo waren we al te gast bij bakkerij Kimpe, waar we een kijkje achter de schermen konden nemen. Je kan ons gerust creatief, culinair en sportief noemen, want er is steeds plaats voor een workshop bloemschikken, een kookworkshop, een potje bowlen of onze jaarlijkse proevertjesroute. En niet te vergeten: onze jaarlijkse Ladies Night. Bij Femma Krekedal zijn zelfs de mannen welkom tijdens onze uitstappen, want we merken dat daar heel wat interesse voor is. Ze mogen mee aan ledenprijs en zijn verzekerd, als dat niet mooi meegenomen is”, besluit een tevreden voorzitster.

Alle info vind je op www.facebook.com/vrouwenquality.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier