Feestcomité De Ginste kruipt in de huid van de Kampioenen om Rode Duivels op groot scherm te promoten

© GF
Valentijn Dumoulein
Valentijn Dumoulein medewerker KW

Kampioen zijn is plezant! Vraag dat maar aan feestcomité De Ginste uit het gelijknamige Oostrozebeekse gehucht. Om promotie te maken voor de groepsmatchen die ze van de Rode Duivels tijdens het EK uitzenden kropen de bestuursleden in de kleren van de cast van F.C. De Kampioenen.

Het resultaat hangt op enkele mooie banners in de gemeente. “We hebben al twee keer wedstrijden van de Rode Duivels op groot scherm uitgezonden, maar wilden er nu eens wat meer ruchtbaarheid aan geven”, zegt Veerle Halsberghe, die zich voor de promostunt zelf voordeed als Carmen Waterslaeghers. “Eén van onze leden kwam op het leuke idee om ons als de Kampioenen te verkleden en we zagen dat meteen zitten. Op een dag zijn we naar ’t Vissershoveke getrokken, waar een voetbalveldje ligt dat we als decor konden gebruiken.” De groep lette netjes op de details en zo zie je Pol netjes in zijn geel-groen kostuum, zeult de Boma van dienst een eigen Bomaworst mee en heeft DDT zijn kenmerkende blauwe overall met rode pet aan. “Het enige probleem was dat we dames te kort kwamen. Zo worden Bieke en Pascalleke noodgedwongen gespeeld door twee heren”, lacht Veerle. “Maar dat maakt deel uit van de charme en zo loopt ons initiatief toch wat extra in de kijker.

Het Feestcomité zendt de drie wedstrijden uit in de Ginstezaal in de Molstenstraat 83: de match tegen Slowakije op maandag 17 juni om 18 uur, de wedstrijd tegen Roemenië op zaterdag 22 juni om 20 uur en de laatste op woensdag 26 juni om 18 uur tegen Oekraïne. “De zaal is vernieuwd en beschikt over goed geluid en licht, dus we zijn er helemaal klaar voor. Alleen vallen de matchen dit keer wat vroeg, dus we hopen dat de fans toch vroeg op post zullen zijn. We openen telkens een half uur op voorhand de deuren en de inkom is gratis. Meer info op de Facebookpagina van Feestcomité De Ginste.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier