Ducky gaat ‘De stoel’ achterna: wie hem het snelst spot kan ‘eendjes’ winnen en maakt zo kans op prijzenpot van de Duck Race

Rotaryvoorzitter Geert Soetaert bij de Duckmobiel die op woensdag 2 oktober zal opduiken in Izegem, Emelgem, Kachten en Bosmolens/De Mol. © Frank Meurisse Frank Meurisse
Wouter Vander Stricht

Het tv-programma De Stoel, waarbij een stoel ergens in Vlaanderen werd opgesteld en de omwonenden er zo snel mogelijk naar toe moesten hollen of fietsen om in aanmerking te komen voor een prijs, krijgt navolging in Izegem. Ducky, de 2CV – ofte het eendje – van Rotary dat mee promotie maakt voor de Duck Race zal op woensdag 2 oktober op diverse plaatsen in Izegem opduiken. Wie er het snelst bij is krijgt eendjes waarmee je kan deelnemen aan de Duck Race van 12 oktober. En daar staat een prijzenpot van 25.000 euro op het spel.

Iedere Izegemnaar kent intussen wel de Duck Race: op zaterdag 12 oktober worden duizenden badeendjes in de vaart gedropt. Elk van die eendjes zal intussen geadopteerd zijn en de honderd die eerst aankomen leveren hun baasjes fantastische prijzen op, voor een waarde van meer dan 25.000 euro. De Duck Race leeft in Izegem, dat is duidelijk. In de laatste weken steekt de organisatie nog een tandje bij: er wordt in alle bussen in de regio een infobrochure gedropt, spandoeken verschijnen in het straatbeeld en… Ducky, onze ‘eend’, gaat op pad met de Duckmobiel.

Ducky is een mansgrote eend, zij (of hij?) rijdt bovendien rond in een fraai gedecoreerde ‘eend’, zoals Nederlanders de 2CV noemen.

Op woensdag 2 oktober zal Ducky met de Duckmobiel heel de namiddag in de buurt van Izegem rondtoeren en tussendoor op vier locaties halt houden. Wie op die locatie Ducky spot en zich als eerste aanmeldt, krijgt zomaar even drie eendjes gratis om deel te nemen aan de Duck Race! Ook de tweede en de derde winnen respectievelijk twee en één eendjes. “Heb je nog geen eendjes, ga vlug ook tot aan de Duckmobiel: je kan ze daar ter plekke adopteren”, zegt voorzitter Geert Soetaert.

Om je blik scherp te kunnen stellen, ziet het programma van Ducky on tour er op 2 oktober als volgt uit:

* 14 uur: Bosmolens / De Mol

* 15 uur: Centrum Izegem

* 16 uur: Emelgem

* 17 uur: Kachtem

Volg Ducky on tour op de social media en krijg daar handige last-minute tips over de stopplaatsen.

Meer op www.duckrace-izegem.be en op de Facebookpagina.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier