Doorstart Moeder Werviksche komt er nu effectief

Een grote groep nieuwe leden trok met enkele oud-leden naar Olympos om er padel te spelen. Het enthousiasme was groot. (gf)
Redactie KW

Met in april de verkiezing van een presidium is de doorstart van hoogstudentenclub Moeder Werviksche een zekerheid.

“Onlangs hadden we met padel op Olympos een fantastische activiteit”, zegt Dries Verhaeghe. “Er tekenden maar liefst 21 studenten present. De volgende belangrijke stap is nu de verkiezing waarbij de jonge garde definitief de club weer zal gaan starten.” Twee jaar geleden was er in zaal Kapittel weer een Klaasbal. Het vorige Klaasbal dateerde dan al van 2015, de 26ste editie. Het Klaasbal twee jaar geleden en ook vorig jaar was telkens uitverkocht. Ex-preses Bert Verhaeghe (Team 2030) blikte op de gemeenteraad nog even terug op het Klaasbal van begin december toen omstreeks 23.30 uur de politie onverwacht opdook om de security te controleren. De organisatoren deden voor die security een beroep op leden van judoclub Akogare. Ze kregen nadien allemaal een aangetekend schrijven van het ministerie van Binnenlandse Zaken. “Er was wat verwarring over de security op ons Klaasbal”, zegt Bert. “Het is als organisatoren niet leuk als de politie opdaagt.”

Wetgeving

“Het zou misschien nuttig zijn eens een vergadering te organiseren met een aantal verantwoordelijken van de politiezone en organisatoren.” Burgemeester Youro Casier (Vooruit) werd tijdens het bezoek van de politie opgebeld door de organisatoren. “Een aantal jaren geleden is de wetgeving gewijzigd”, zegt de burgemeester. “Per schijf van 250 aanwezigen is er één professioneel securitylid nodig. Het is een probleem van wetgeving.”

“De organisatoren van het Klaasbal vergaten blijkbaar een lijst met de namen van de security te bezorgen. De politie controleert die namen en kijkt of er iemand met een strafblad op staat. De politie kwam die lijst ter plaatse screenen.”

Bert Verhaeghe pleitte voor een checklist. “Wat het heel makkelijk zou maken voor de verenigingen om af te toetsen”, liet hij horen. “We zullen de cel feestelijkheden vragen om dat eens mooi te duiden”, aldus Youro Casier. (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier