Chirojongens Sint-Nico zoeken materiaal voor zomerkamp: “Regentonnen voor een vlot”

Chirojongens Sint-Nico kijken vol enthousiasme uit naar hun zomerkamp. © GF

De Chirojongens Sint-Nico zijn op zoek naar allerlei materiaal voor hun zomerkamp van 21 tot en met 31 juli op natuurdomein Verrebroek in Oost-Vlaanderen. “We willen de kampkosten voor onze leden drukken”, zegt Louis Declercq. “Het mogen ook gebruikte spullen zijn.”

Chiro Sint-Nico gaat van 21 tot en met 31 juli op kamp naar Verrebroek, een deelgemeente van Beveren in de provincie Oost-Vlaanderen. “Een heel mooie locatie met een grote vijver en een natuurdomein”, vervolgt Louis. “Voor zo’n kamp is er heel wat voorbereiding en nogal wat materiaal nodig. Om de onkosten van het kamp voor de leden een beetje te drukken, zoeken we allerlei materiaal dat we gratis mogen gebruiken. We zoeken zo lang mogelijke elektrische verlengkabels die mensen aan de kant liggen hebben, met eventuele kattenkoppen. Ook oude kleurstiften zijn welkom, zolang ze maar een beetje kleur afgeven. Bananendozen zijn uiterst nuttig om spelmateriaal en spullen van de leden in te steken, omdat zij geen koffer mogen meenemen. Veel van onze Chirojongens trappen al eens graag tegen een bal, die dan ook wel een keer over een hek of een muurtje vliegt en niet altijd terugkomt. Voetballen kunnen we dus zeker gebruiken. En last but not least zouden we graag een aantal regentonnen hebben. We zitten in Verrebroek bij een meer en zouden graag vlotten maken om erop te varen.”

Enthousiaste bende

Volgens Louis Declercq gaat het heel goed met Chiro Sint-Nico. “We hebben een enthousiaste bende van 14 leiders die zich voor de volle 100 procent inzet voor onze jeugdbeweging. De 98 leden amuseren zich iedere zondagnamiddag en blijven ook graag komen. Er heerst een fijne dynamiek tussen de leiders en de leden en dat is heel leuk om te zien. We kijken nu uiteraard al uit naar ons zomerkamp, waarbij ons chirohart tien dagen lang in vuur en vlam zal staan. We hebben dit jaar ook een nieuw koppel erbij voor onze kookploeg ter vervanging van een koppel dat stopt. Dat is ook een prachtige bende die er weer alles zal aan doen om de hongerige kampmagen van lekker eten te voorzien.”

“Bananendozen zijn zeker welkom, om al ons spelmateriaal mee te vervoeren”

De Chirojongens Sint-Nico werken af en toe samen met de Chiromeisjes Ilse. “We gingen eind maart op gemengd weekend om de band tussen beide leidingploegen nog beter te maken dan die al was. Beide teams komen goed overeen en zijn eigenlijk één grote groep vrienden. Het is uiteraard heel fijn om eens te mogen samenwerken. Dat gebeurt sowieso met Christus Koning eind november, maar anders doen we dat af en toe ook wel eens op zondagnamiddag.”

Activiteiten

“Vooraleer we op kamp vertrekken hebben we, naast onze zondagse bijeenkomsten, ook nog een Verkiezingscafé op zondag 9 juni in de foyer van Den Tap. We houden er met enkele leiders een bar open waar alle stemmers welkom zijn. Op 23 juni, de laatste zondag vóór ons kamp, is er dan onze ouderdag met een groot massaspel voor onze leden. De ouders kunnen vanaf 16 uur iets drinken en een hapje eten.”

De leiding van Chiro Sint-Nico bestaat uit Anton Parmentier, Gregory Tanghe, Louis Declercq, Seppe Witdouck, Momo Kasmi, Runde Witdouck, Loeka Vlieghe, Ruben Manhaeve, Nicolas Raeymaekers, Ewout Vanhecke, Louis Attila, Lars Declercq, Kenny Baert, Thibault Baraekevelt en Thomas Raeymaekers.

Wie de nodige spullen heeft en die kan missen, mag ze binnenbrengen op zaterdagavond tussen 19.30 en 21 uur en op zondag tussen 14 en 18 uur, in het chirolokaal in de Pastoor De Beirstraat 1a in Lendelede.

Je kan ook een seintje geven aan Louis Declercq (louisdeclercq1@hotmail.com) of Anton Parmentier (antonparmentier@gmail.com). Meer info over de Chirojongens via chirojongens.lendelede@gmail.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier