Carmenneke uit FC De Kampioenen steunt tornooi G-teams KOG Stasegem: “Iedereen is winnaar, hier zijn geen verliezers”

Meter Loes Van den Heuvel, Carmen uit FC De Kampioenen, zorgde voor de nodige sfeer tijdens de prijsuitreiking. © Tom Devos
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Zondag organiseerde het G-Bestuur van KOG-Stasegem z’n eigen tornooi voor G-ploegen, dit zijn voetballers met een mentale beperking. Meter Loes Van den Heuvel, Carmen uit FC De Kampioenen, kwam de G-teams steunen. “Fijn dat alle ploegen gewonnen hebben”, aldus Loes.

Het tornooi startte met de Kids tot 12 jaar oud. Tornooidirecteur Filip Verbeke ontving negen ploegen: KRC Harelbeke, Mandel United, Marke, Black Devils Varsenare, KSCT Menen, G-Olympics Ledegem, Marke B en G-team 1 en 2 van KOG-Stasegem. De Teens, de kinderen van 12 tot 16 jaar speelden tegen KSCT Menen, VV Koekelare en G-Olympics Ledegem.

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking werd verzorgd door het bestuur en burgemeester Alain Top en schepen van Sport Dominique Windels. “Alle ploegen wonnen. In het G-voetbal wordt er geen rangschikking opgemaakt, iedereen is winnaar, geen verliezers. Het kunnen meespelen en de sfeer is het belangrijkste voor hen. Iedereen krijgt bij ons de kans om mee te spelen. Wij doen er alles aan opdat onze jongens en meisjes zich echt zouden amuseren”, aldus Rik Knockaert van G-Team KOG Stasegem.

In de namiddag speelden de volwassenen. Naast KOG Stasegem deden ook De Black Devils United Varsenare, KVK Westhoek, KSCT Menen, White Star Lauwe en FC Gullegem Dames mee. Loes ‘Carmen’ Van den Heuvel reikte de medailles uit. “Bijzonder is dat elke ploeg wint. Je ziet al die spelers stralen. Proficiat aan de negen scheidsrechters die de wedstrijden in goede leidden. Ik kom elk jaar met veel plezier.”

Een feest

Je kon er de hele dag smullen van lekkere burgers, een drankje nuttigen en voor de kleinsten was er een visput voorzien en een springkasteel.

“Wij maken er werkelijk een feest van, samen met ons team vrijwilligers, trainers en begeleiders en onze sponsors. Zonder de financiële steun van deze mensen zou ons dit niet mogelijk zijn en wij dragen hen dan ook dankbaar op handen”, aldus Rik Knockaert.

Het G-Team nam dit jaar in Mechelen deel aan de Special Olympics en behaalde voor de vijfde maal de gouden medaille. De overige twee keer werd zilver behaald.

“We krijgen reeds 10 jaar de steun van de Lions Liederick Harelbeke, The Black Devils Rock en Dovy Keukens. Ons G-Bestuur, samen met trainers en begeleiders, dankt iedereen die aanwezig was op het tornooi”, zegt afgevaardigde en duivel-doet-al Sofie Depypere, ook bekend als de ‘mama’ van de ploeg.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier