Buurtcomité Bosmolens pakt op pinkstermaandag 20 mei opnieuw uit met rommelmarkt: “Meteen ook start van fotozoektocht”

Nathalie Dewulf, Joris Corvelyn, Jenny Vancalbergh en Karlos Vansteenkiste vormen het Buurtcomité Bosmolens. © gf
Wouter Vander Stricht

Het buurtcomité van de Bosmolens heeft met pinkstermaandag een vaste datum voor hun rommelmarkt gevonden. Voor het derde jaar op rij wordt in de straten rond De Molenwiek een parcours van duizend meter uitgetekend. “En die dag kun je ook onze fotozoektocht kopen, meteen het startsein om weer op zoek te gaan”, klinkt het bij het comité.

Echtpaar Karlos Vansteenkiste en Jenny Vancalbergh , samen met Joris Corveleyn bestuursleden van het eerste uur, en Nathalie Dewulf vormen het Buurtcomité Bosmolens. Jaarlijks pakken ze uit met een drietal activiteiten die naadloos op elkaar aansluiten. “We hebben onze vaste datum gevonden voor de rommelmarkt. Pinkstermaandag bleek een ideale keuze, we blijven ook op het parcours rond De Molenwiek.” In de Negenstraat, Gapaardstraat, Blekerijstraat, Roterijstraat en de Vlasserstraat, die uitgeeft op De Molenwiek, kan een mooie lus gemaakt worden. “Er is in totaal duizend lopende meter beschikbaar”, vertelt Joris Corveleyn. “We hebben nu al heel wat inschrijvingen, maar dat zijn voornamelijk van bewoners die graag voor eigen deur hun waren uitstallen. De andere inschrijvingen komen meestal wat later op gang, daar wacht men de weersvoorspellingen af.”

Ook handelaars betrokken bij fotozoektocht

Over de opkomst en de verkoop was men de vorige edities dik tevreden. “In Molenwiek hebben we een bar en er is ook de mogelijkheid om daar van het sanitair gebruik te maken”, doet Karlos uit de doeken. Er is ook een hamburger- en snoepkraam voorzien, honger en dorst zullen de bezoekers niet moeten leiden. De rommelmarkt is opnieuw het startschot voor de fotozoektocht. Een tocht van van zeven kilometer over de Bosmolens. “Dit jaar hebben we de handelaars er ook bij betrokken, zij stellen zelf een spitsvondige vraag over hun zaak.” De formuleren zijn ook te koop bij Neptune Reizen, Bakker Jan, SPAR Bosmolens, kapsalon Lady Lies, So-Fit en apotheek Bosmolens. De zoektocht loopt tot zondag 15 september. Die dag wordt opnieuw een ludieke schiftingsvraag uitgevoerd en is er de Buurtreceptie waarop alle Bosmolenaars zijn uitgenodigd.

Inschrijven voor de rommelmarkt kan door een mailtje te sturen naar buurtcomitebosmolens@hotmail.com. Je betaalt twee euro per lopende meter met een minimum van vijf meter. De fotozoektocht wordt in Molenwiek te koop aangeboden, deelnemen kost daar 10 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier