Boezinge Kermis vanaf 24 juli op vernieuwd dorpsplein: “In het thema ‘ei’ dit jaar”

Van links naar rechts zien we een deel van het bestuur met: Rijkaart Goudeseune, Gregory Volckaert, Jan Laurens, Kristof Goethals, Andy Wybo (geen bestuurslid, maar uitbater van café ‘t Katspel), Brigitte Demeester en Gregory Gykiere. © API
Anton Peene Reporter

Vanaf woensdag 24 juli wordt Boezinge weer omgetoverd tot een kermisdorp. Er staan zeven kermiskramen en het kermiscomité zorgde opnieuw voor een goedgevuld programma.

Het kermiscomité bestaat uit voorzitter Jean-Marie Desodt, secretaris Jan Laurens en bestuursleden Andrea Demolder, Geert Vanderjeugt, Hans Robyn, Jeanick Vanacker, Brigitte Demeester, Rijkaart Goudeseune, Kristof Goethals, Ingrid Demuynck, Gregory Volckaert, Gregory Gykiere, Cédric Deknock en Rik Ollevier. “In 2005 richtte ik het kermiscomité op met Jean-Marie en Geert, na het overlijden van mijn vader Herman Laurens”, vertelt secretaris Jan Laurens, die een rasechte Boezingenaar is.

Vierde zondag van juli

“Volgend jaar bestaan we dus 20 jaar. Onze kermis is telkens rond de vierde zondag van juli. We starten dit jaar op woensdag 24 juli met een bezoek aan brouwerij Leroy. Zij zitten 100 jaar op de platse in Boezinge en je kan er kennismaken met de werking. Inschrijven kan via jan_laurens@telenet.be. Daags nadien is er de eierkoekenkaarting en de eierenzoektocht. Dit jaar is er voor het eerst een thema en we kozen voor ‘ei’. Deze activiteit past hier dus perfect in. De inwoners kunnen hun woning versieren in dit thema en een mooie prijs winnen.” Op vrijdag 26 juli zijn er dan activiteiten van andere verenigingen. “De wandelclub Nooit Moe doet een kermiswandeling en er is het inkorven voor de grote kermisvlucht bij duivenmaatschappij De Zwaluw. Zaterdag gaan we door met onze jaarlijkse rommelmarkt, de zeven uren fietsen en de eierenworp. Zondag organiseert de vereniging Yzervink zijn vinkenzetting en is er onze negende autoloze zondag met tal van animatie.” Maandag is er de OKRA-fietstocht en het avondcriterium van Koninklijke Wielerclub De Sasspurters. “Dinsdag en woensdag doet Koninklijke handbooggilde Sint-Joris twee kermisschietingen. OKRA doet tijdens die week ook nog rummikub, kaarting, petanque en een wandeling.”

94ste vuurwerk

“Donderdag is er de hele namiddag kinderanimatie. Het is dan traditioneel over de koppen lopen. Donderdagavond is er omstreeks 22.30 uur voor de 94ste keer vuurwerk. Alles situeert zich op de vernieuwde zone rond het Katspel. Vorig jaar was het door de werken nog allemaal op straat”, aldus Jan, die met het kermiscomité doorheen het jaar nog soep verkoopt. “Dat is steeds in februari en geldt als een van onze grootste inkomsten. Om de drie jaar is er ook straattheater. Zulke activiteiten zijn nodig, want het wordt er niet makkelijker op. Gelukkig krijgen we veel steun van de lokale middenstand en inwoners.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier