Vereniging ‘Sfeer in Kortemark’ mikt op burgerbudget 2024: “Willen lichtjeswandeling in Krekemeersen organiseren”

Het team van Sfeer in Groot-Kortemark hoopt om het burgerbudget 2024 in de wacht te slepen om zo een lichtjeswandeling langsheen de Krekemeersen te kunnen organiseren. (foto JDK)
Redactie KW

Jaargang 4 van het Burgerbudget, waarbij een maximumbedrag van 5.000 euro klaarligt voor wie het beste projectvoorstel indient om de gemeente voor iedereen nog wat aangenamer te maken. Bij zowel inwoners als verenigingen blijft de inspiratie maar komen. Zin in een lichtjeswandeling in de Krekemeersen, iemand?

“Sfeer in Kortemark is een beginnende vereniging die als bedoeling heeft om op bepaalde tijdstippen extra sfeer te brengen in de gemeente”, aldus initiatiefnemer Peter Verlinde (53), meubelmaker, brouwer én uitbater van het Smaakatelier in de Torhoutstraat. “De initiatiefnemers zijn vijf Kortemarkse handelaars. In 2023 hebben we trouwens tijdens Kortemark Schittert de kerk, het kerkplein en de markt sfeervol uitgelicht, en dat terwijl de tractorparade door de gemeente passeerde. We zorgden voor randanimatie en er was voor iedereen de gelegenheid om iets te drinken en te eten. Volgend jaar willen we het evenement opsplitsen in twee periodes, met nog méér sfeer.”

“Tijdens Kortemark Schittert zetten we een tent op de markt, met animatie, drank en eetgelegenheden, waar we de mensen ook warm willen maken voor ons volgende evenement, dat nog groter zal zijn: een lichtjeswandeling in de Krekemeersen. We dromen van een feeërieke en sfeervolle wandeling rond de putten van de Krekemeersen met lichtinstallaties langs de wandelpaden en op het water, met in de omgeving een aantal foodtrucks.”

Gratis maken

“Er was al een eerste samenkomst met de cultuurdienst voor een eventuele samenwerking, maar de datum van dat evenement moet nog vastgelegd worden. We willen het gratis toegankelijk maken voor alle inwoners van Kortemark. Daarom hadden wij graag een beroep gedaan op het burgerbudget om dat deels te kunnen financieren. Voor de realisatie werken wij samen met de afdeling podiumtechnieken van VTI Brugge. Er is ook een eventuele samenwerking op til met de provincie West-Vlaanderen, waar we veel materiaal kunnen huren.”

Iedere inwoner van Kortemark kan tot en met 15 maart stemmen via www.Kortemark.be/burgerbudget. (Jeffrey Dael)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier