Veerle Bridelance nieuwe voorzitter Rotaryclub Oostrozebeke-Mandeldal

Marc Vanclooster maakt zijn opvolgster Veerle Bridelance officieel voorzitter van Rotaryclub Oostrozebeke-Mandeldal. © Philippe Vandermeulen gf
Tom Van Houtte

Veerle Bridelance (45) uit Markegem is de nieuwe voorzitster van Rotaryclub Oostrozebeke-Mandeldal waar ze de fakkel heeft overgenomen van de Meulebeekse huisarts Marc Vanclooster. “Onze vereniging moet vooral lokaal mensen helpen die het minder hebben.”

Veerle Bridelance, moeder van een dochter Yuna (16) en een zoon Yorben (15), werkte 22 jaar als verpleegkundige op de dienst intensieve zorgen van het Tieltse Sint-Andriesziekenhuis, tot ze drie jaar geleden besliste om haar man Petrovsky Vanmeerhaeghe bij te staan in hun zaak Top Home Building. Dat is een bouwpromotor en aannemersbedrijf uit Dentergem. Veerle ontfermt er zich vooral over de boekhouding en personeelszaken.

Een negental jaar geleden trad ze toe tot Rotaryclub Oostrozebeke-Mandeldal en eind 2019 werd ze voorgedragen als nieuwe voorzitster. Sinds 1 juli is ze actief in die functie, waarin ze naar eigen zeggen “géén ver-van-mijn-bedshow” nastreeft. “Ik wil dat we met onze vereniging mensen op lokaal vlak helpen. Er kwam al een vraag vanuit ons Rotary-district om steun te bieden aan de door watersnood getroffen regio’s in Wallonië, wat we natuurlijk ook zullen doen.”

Pralineverkoop

De belangrijkste inkomstenbron van de Rotaryclub is een jaarlijks optreden in de Europahal. Zo haalde men voorjaar 2018 Belle Perez naar Tielt. “Na vier organisaties kwam echter het coronavirus en moesten we ons creatief tonen. Met een grote pralineverkoop is dat bijzonder goed gelukt: we haalden 28.000 euro op, een som die hoger is dan wat we verdienen aan de optredens.”

Welke goede doelen dat bedrag mogen verdelen, is nog geen uitgemaakte zaak. “Nogmaals: het zal aan een lokaal initiatief geschonken worden en allicht eentje dat focust op kinderarmoede. Ook aan het begin van de coronacrisis gingen onze gedachten meteen uit naar de eigen regio. Zo schonken we duizenden mondmaskers aan het woon-zorgcentrum in Meulebeke en een heleboel laptops aan lokale scholen in functie van afstandsleren.”

Vriendschappen

Gevraagd naar het waarom van haar engagement voor Rotary hoeft de Markegemse niet lang na te denken. “Ik wil echt iets betekenen voor mensen die het minder hebben en de vriendschappen die je onderweg maakt zijn natuurlijk mooi meegenomen.”

Rotaryclub Oostrozebeke-Mandeldal telt 32 leden en die komen niet alleen uit pakweg Oostrozebeke, Meulebeke en Dentergem, maar zelfs uit Heule en Deerlijk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier