VDAB bouwt mastercampus in Roeselare
De Vlaamse regering heeft vandaag groen licht gegeven voor de bouw van een nieuwe mastercampus in Roeselare voor de VDAB. Aan het project hangt een prijskaartje van 61,7 miljoen euro.
VDAB kiest steeds meer voor het concept van mastercampussen, waar alle opleidingen en expertise samengebracht wordt, zodat een bredere doelgroep nog efficiënter begeleid kan worden, met extra aandacht voor de technologische vaardigheden van de toekomst. “Mastercampussen richten zich op werkzoekenden, leerlingen, studenten én werknemers“, aldus Vlaams minister van Werk Philippe Muyters. “Ze werken aan alle facetten van competentieversterking en bieden daardoor veel voordelen: een efficiëntere en bredere dienstverlening en bijzondere aandacht voor technologische en generieke vaardigheden van de toekomst. Die zijn immers essentieel om de toekomstige knelpunten op de arbeidsmarkt aan te pakken.”
De bouw van deze mastercampus in Roeselare betekent een grote meerwaarde voor West-Vlaanderen
In Genk is met de T2-campus de eerste in zijn soort ondertussen zo goed als volledig operationeel. Nu volgt Roeselare, waar de voltooiing van het project gepland is voor 2022. VDAB voorziet voor de bouw van deze campus een budget van 61,7 miljoen euro, gespreid over de jaren 2018 tot 2022. Daarmee worden zowel de aankoop van de gronden als van de bouw gedekt. In 2018 zullen de gronden aangekocht worden en in 2020 zal gestart worden met de bouw. De nieuwe mastercampus bevindt zich op Roeselare Haven Zuid, langs de autosnelweg E403/A17 ter hoogte van afrit Roeselare Haven.
Knelpunten aanpakken
“De bouw van deze mastercampus in Roeselare betekent een grote meerwaarde voor West-Vlaanderen”, stelt Vlaams minister-president Geert Bourgeois. “Het zuiden van de provincie kent de op een na sterkste stijging van het aantal vacatures. Prognoses voorspellen bovendien dat de potentiële beroepsbevolking in de provincie zal dalen. Dit zijn tendensen waar de VDAB dankzij dit project nog beter kan op inspelen: een geïntegreerde dienstverlening in samenwerking met andere opleidingspartners en bedrijven zorgt ervoor dat werknemers en werkzoekenden nog beter versterkt worden in hun competenties en dat de juiste mensen op de juiste plaats terechtkomen. Met een aanpak op maat, met specifieke aandacht voor de technologische vaardigheden van de toekomst, wil deze regering blijven investeren in talent. Alleen zo kunnen we toekomstige knelpunten op de arbeidsmarkt aanpakken.”
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier