Van wolf Arman tot pinguïn Patsy: wie wordt meter of peter van deze beestjes?

Deze beestjes zijn nog op zoek naar een meter of peter... en misschien ben jij dat wel. © montage KW
Nancy Boerjan

Zot van dieren, maar geen tijd of ruimte om er eentje in huis te nemen? Dan hebben wij op Werelddierendag misschien dé oplossing. Van wolf Arman tot pinguïn Patsy: deze zes beestjes zijn nog op zoek naar een meter of peter…

Hector de kater (Kathy’s Cathouse)

(gf)
(gf)

Hector is een ondeugend, lief katertje van een negental weken oud, op zoek naar een meter of peter. Hij kwam via Team Noodhulp West-Vlaanderen terecht bij Kathy’s Cathouse, een kattenasiel in Ardooie, dat gerund wordt door Kathy Verhaeghe, haar man en kinderen. Ze zoeken niet alleen nieuwe baasjes, je kan hen ook steunen door meter of peter te worden, met een eenmalige bijdrage van minstens 15 euro voor de verzorging van een katje.

Info www.facebook.com/KattenasielKathysCathouse

Arman de wolf (De Zonnegloed)

© Marc Sesselle Marc Sesselle

Wolf Arman werd illegaal gehouden als huisdier in een klein appartement, samen met zijn broertje Malisch. De dieren werden in beslag genomen en naar De Zonnegloed in Oostvleteren gebracht, bekend als opvangcentrum voor uitheemse wilde dieren. Door peter of meter te worden, draag je bij aan de verzorging van een van hun dieren. Momenteel is wolf Arman op zoek naar een peter of meter die hem voor 500 euro per jaar kan sponsoren.

Info: www.dezonnegloed.be/nl/help-mee/adopteer-een-dier

Poppy het schaap (Daisyfields)

(foto Daisyfields)
(foto Daisyfields)

Poppy werd geboren op een kleinschalige schapenmelkboerderij. Voor Poppy zag de boer geen toekomst meer op de boerderij en zo kwam ze terecht in Daisyfields, een opvangcentrum voor boerderijdieren in Aalbeke. Inmiddels is Poppy zeven maanden. Ze reageert op haar naam en wordt graag geknuffeld. Je kunt peter of meter van Poppy worden door maandelijks 7 euro bij te dragen om haar zorg te financieren.

Info: www.daisyfieldsvzw.com/maandelijkse-sponsor-worden

Tiko de ara (Nally’s Papegaaienopvang)

(gf)
(gf)

De geelvleugel ara Tiko is ongeveer 35 jaar oud, maar nog heel kwiek voor zijn leeftijd. Hij verblijft sinds 2017, na inbeslagname, in Nally’s Papegaaienopvang, dat werd opgericht door Nathalie Lycke. In Oedelem vangt ze samen met haar team papegaaien op. Zij maakt er ook haar missie van om mensen te informeren over het houden van niet-gedomesticeerde dieren. Het meter- of peterschap kost 20 euro per maand.

Info: www.nallyspapegaaienopvang.com

Django de ratelslang (SOS Reptiel)

(foto Isalijah Pics)
(foto Isalijah Pics) © IsalijahPics

De albino ratelslang Django, zoals zijn verzorgers hem wel eens noemen, werd jaren geleden door de politie in beslag genomen. Django vond een warm nest bij SOS Reptiel in Ichtegem. Hij zoekt een peter of meter die jaarlijks 150 euro kan bijdragen voor zijn voeding, huisvesting, verwarming en verzorging.

Info: www.sosreptiel.be

Patsy de pinguïn (Sea Life)

Patsy is een mannelijke Humboldt-pinguïn die in 2005 geboren werd in Sea Life Blankenberge. Hij vormt een onafscheidelijk duo met zijn vrouwtje Vedett. Hij is rustig en zorgzaam. Wie wil bijdragen aan de verzorging van Patsy in Seal Life Blankenberge kan hem symbolisch adopteren voor 150 euro.

Info: www.visitsealife.com/blankenberge

Lees meer over: