Van wijn tot honing: vijf producenten ontvangen label ‘100% West-Vlaams’

Vijftien nieuwe streekproducten en vijf producenten erkend met label 100% West-Vlaams. © gf
Tessa Serlet
Tessa Serlet Stagiair KW

Het label ‘100% West-Vlaams’ is een kwaliteitslabel dat garant staat voor authentieke hoeve- en streekproducten. Deze producten worden lokaal geteeld, gekweekt of ambachtelijk gemaakt met grondstoffen uit de regio. De erkenningen zijn toegekend door de erkenningscommissie streekproducten van POM West-Vlaanderen.

Vijf nieuwe producenten versterken het aanbod van 100% West-Vlaams. Wijngoed Reyngaard is de kleinste wijnbouwer van Heuvelland en is één van die vijf nieuwe producenten. De zaak werd in 2012 opgericht door Jan en Mieke. Ze produceren kwaliteitswijnen zoals Les Blancs, Petit Renard en Pur Sang.

Ook Made by Jade mag zich één van de vijf nieuwe producenten noemen. Bij Made by Jade in Geluveld kan je terecht voor ambachtelijk roomijs met verse hoevemelk. Jamina bereidt haar aardbeienijs met lokaal geteelde aardbeien.

Voor wie houdt van hartige smaken is er de Brugsche Lookworst. Sinds 1990 verkopen Peter en Martine van De Echte Brugsche Lookworsten met passie hun ambachtelijke lookworst vanuit hun felgele marktwagen op de markten van Brugge, Oostkamp en Blankenberge.

Imker Willy uit Knokke-Heist leeft op midden in de natuur en houdt bijen in de Zwinstreek. Ook Superhoning van Kevin en Dimitri uit Nieuwkerke draagt bij aan het rijke aanbod van 100% West-Vlaams.

West-Vlaamse streekproducten

Naast de acht producten van de gloednieuwe 100% West-Vlaams producenten, zaten ook enkele andere erkende producenten niet stil. Dit resulteert in zeven extra toevoegingen aan de lijst van 100% West-Vlaams streekproducten zoals de Summer Berry en Summer spice van Pomanza, de appelsap van Vondels (De Pelgrim), Ridder Jan kaas, Chocoladen pompeschitter, ingelegde rode biet, ingelegde komkommer en siropen van Mariënstede en Buloo UNIQ van Maanvallei.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content