Update van de cijfers: nu al 12 coronadoden in AZ Delta, 36 medewerkers en 7 artsen ook besmet

Voor de spoedafdeling van AZ Delta, campus Wilgenstraat, in Roeselare werden onlangs nog enkele tenten geplaatst. Daar gebeurt de triage van de coronapatiënten. © Stefaan Beel
Wouter Vander Stricht

In AZ Delta, met campussen in Roeselare, Menen en Torhout, loopt het aantal overlijdens ten gevolge van corona ook gestaag op. Ondertussen zijn er 12 mensen gestorven, ook het aantal besmette medewerkers (36) en artsen (7) blijft de hoogte in gaan.

Bij AZ Delta liggen momenteel op de isolatie-afdeling voor besmette patiënten in totaal 131 mensen, dat is zowaar een afname met twee patiënten. In campus Menen (23), Torhout (15) en de stadscampus in de Brugsesteenweg (1) huizen de mensen waarvan de ziekte voorlopig onder controle is. In de Wilgenstraat zijn er ook 92 patiënten, maar daarvan liggen er 23 op intensieve zorgen, waarvan er 17 beademd worden.

Het ziekenhuis heeft ook een aparte isolatie-afdeling voor mensen met het vermoeden van besmetting. In totaal verblijven daar 73 patiënten, een stijging van 28 personen. Het aantal medewerkers dat thuis in quarantaine zit met corona, loopt ook verder op. In totaal gaat het om 36 medewerkers en zeven artsen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier