Uniek concert voor Indonesische straatkinderen

Robain Deleersnijder, Mia Fournier en Etienne Vandewaetere van de vzw Anak Bangsa Indonesia. (foto Frank) © Frank Meurisse Frank Meurisse
Redactie KW

De vzw Anak Bangsa Indonesia organiseert op zondagnamiddag 2 juni in de Heilige Familiekerk op de Bosmolens in Izegem een uniek concert met ‘La Chapelle Sauvage’. De opbrengst gaat integraal naar wees- en straatkinderen in Surakarta in Indonesië.

De vzw ‘Anak Bangsa Indonesia’ is lid van de Noord-Zuidraad in Lendelede. Etienne Vandewaetere en zijn vrouw Mia Fournier zijn respectievelijk secretaris en penningmeester van de vzw.

“We zijn een op zichzelf bestaande kleine vzw die via de Noord-Zuidraad Lendelede een jaarlijkse toelage krijgt om onze werking te ondersteunen”, zeggen ze. “Met nog vrijwillige bijdragen van particulieren, sponsoring van bedrijven en de opbrengst van initiatieven binnen de Noord-Zuidraad kunnen we daar zorgen voor 7 weeskinderen en 3 straatkinderen in een huis dat we er huren.”

Op eigen kosten

“Ze krijgen onderwijs, bijlessen, een opleiding in ons pas opgestarte naaiatelier… Suleman is hun begeleider. En we willen nu dat aantal kinderen dat we opvangen geleidelijk aan verhogen. Karel Dewilde van ‘La Chapelle Sauvage’ ondersteunt ons initiatief dat pas bestaat sinds 2018.”

Het ingezamelde geld komt ook rechtstreeks daar waar het moet terechtkomen. “Iemand van de vzw reist op eigen kosten naar Indonesië en geeft het geld ter plaatse af aan onze verantwoordelijke Emy Sugiarto van de vzw Yayasan Hati Tulus (Stichting van Indonesië) waar het meteen op een rekening geplaatst wordt. Onze vzw doet 2 keer per jaar controle op wat er met het geld gebeurt.”

“We haalden ondertussen in Lendelede al meer dan 6.000 euro op. In Lendelede heeft onze vzw een 5-tal vaste medewerkers en een 10-tal vrijwilligers.”

Vier jaargetijden

Het concert ‘De vier jaargetijden’ start op zondag 2 juni stipt om 15 uur in de Heilige Familiekerk. Zes solisten uit verschillende landen spelen bij ‘La Chapelle Sauvage’. Tickets kosten 20 euro. Je kan ze bestellen bij de leden van de vzw en bij Etienne Vandewaetere op 0478 74 09 03. Na het concert krijgt iedereen nog een gratis drankje. (IB)

Lees meer over: