Ultrarunner Karel Sabbe heeft wereldrecord beet: “Meer dan trots”

© Karel Sabbe
Redactie KW

Karel Sabbe, een tandarts uit Gent maar geboren en getogen in Waregem, heeft een recordtijd gevestigd op de Appalachian Trail. Hij kwam aan in een recordtijd van 41 dagen en 7 uur. Dat is goed voor twee (!) marathons per dag. Een verbetering van het vorige record met maar liefst 4 dagen.

De voorbije 41 dagen trok de 28-jarige Karel Sabbe lopend onder begeleiding langs de route. Om er een indrukwekkend record neer te zetten: 41 dagen, 7 uur en 39 seconden deed hij over dit huzarenstuk. Goed voor een gemiddelde van 85,2 kilometer per dag.

“In het jaar 60 voor Christus schreef Julius Caesar: “Van alle Galliërs zijn de Belgen de dappersten.” 2.000 jaar later schuilt er nog altijd wat waarheid in die zin”, schreef Sabbe op zijn Instagram-account. “Niemand heeft een gemiddelde van meer dan 80 kilometer per dag gehaald op deze epische Appalachian Trail. Bovendien ben ik de eerste die zowel het record op de Appalachian Trail en Pacific Crest Trail in handen heeft. Ik ben meer dan trots. Ik ben bevoorrecht dat ik dit ongelooflijke avontuur heb mogen meemaken.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier