Uitbater gezocht voor cafetaria van De Zwemkom

Nu nog een werf, maar de op het zuiden gerichte cafetaria zal wellicht op heel wat terrasjesjagers kunnen rekenen. © SLW
Stefaan Lernout

Momenteel is het nog een grote werf, maar ‘De Zwemkom’ zoals het zwembad zal heten zal normaal gesproken de deuren openen in januari of februari 2021. Hoog tijd dus om op zoek te gaan naar een uitbater voor de cafetaria. Op 11 september is er een infosessie, je kandidaat stellen kan tot 28 september.

Een troef van de cafetaria is zeker het buitenterras dat uitkijkt op de site Sportspoor met onder meer de vernieuwde atletiekpiste en het beachvolleybalveld.

“Het is de bedoeling dat er dranken en kleine maaltijden worden geserveerd”, zegt schepen van sport Geert Breughe (CD&V). “De in concessie gegeven lokalen omvatten een cafetaria met toogmeubel, het buitenterras, een keuken met basisinrichting en sanitair op de eerste verdieping van De Zwemkom. De gedetailleerde plannen liggen ter beschikking op de sportdienst.”

kandidatuur

Geïnteresseerde kandidaten kunnen hun kandidatuur stellen tegen 28 september 2020 om 11 uur. De kandidaten moeten een volledig en behoorlijk ondertekend uitbatingsvoorstel indienen met onder andere een curriculum vitae, de visie op de uitbating, een inrichtingsplan en een ondernemingsplan. De uitbater staat in voor de investeringen en alle exploitatiemateriaal gekoppeld aan de uitvoering van zijn uitbatingsplan. Bijvoorbeeld installatie van een koelkast, een microgolf, een koffiezetapparaat,… en de inrichting van de in de concessie gegeven lokalen, waaronder het schilder- en of behangwerk, het losse meubilair en andere decoratie. Het gemeentebestuur staat open voor creatieve voorstellen waarbij de investeringen het voorwerp van onderhandeling kunnen vormen.

Infosessie

Op 11 september om 14.30 uur organiseert de gemeente een infosessie met plaatsbezoek. Wie die wil bijwonen dient zich in te schrijven via sportdienst@wevelgem.be.

De uitbating wordt toegewezen voor een periode van maximaal negen jaar met een minimumtermijn van drie jaar. Er is een maandelijkse concessievergoeding verschuldigd aan het gemeentebestuur voor de uitbating van de cafetaria. De kandidaat dient een voorstel van vergoeding te formuleren.

procedure

In oktober kan er met de kandidaten die een volledig en behoorlijk uitbatingsvoorstel indienden een gesprek volgen over het voorwerp en de voorwaarden van het uitbatingsrecht. Na dit gesprek kan een finaal uitbatingsvoorstel ingediend worden.

Voor informatie over de procedure en de modaliteiten van de uitbating kan je contact opnemen met jeroen.debaveye@wevelgem.be of op 0473 86.28.90. (SLW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier