Tweede inbraak in twee weken tijd bij The Art Factory in Roeselare

De deur werd duidelijk geforceerd. © Stefaan Beel
Redactie KW

Voor de tweede keer in twee weken tijd werd de muziekschool The Art Factory het slachtoffer van een inbraak. De daders maakten geen buit, maar zorgden wel voor heel wat schade. Zo werd een bewakingscamera in de afwasbak gegooid.

Sinds september waait er een nieuwe wind door The Art Factory, de Roeselaarse muziekschool op de hoek van de Vierwegstraat en de Zwaaikomstraat. Inmiddels volgen er al heel wat jonge muzikanten les. Toch kregen de uitbaters de voorbije weken te kampen met twee tegenslagen. “Twee weken geleden gingen inbrekers er vandoor met onze kassa. Doordat onze bar pas in januari opent, zat er gelukkig niet veel geld in. Sinds die inbraak werken we ook niet meer met cash geld in The Art Factory”, aldus Arvid Waelkens van The Art Factory.

Geen interesse in instrumenten

Net nadat die inbraak bij de bestuurders van de muziekschool een beetje verwerkt was, drongen dieven dinsdagnacht voor de tweede keer het gebouw binnen. “De daders kwamen opnieuw via het raam binnen. Met een schop, die we daarna teruggevonden, forceerden ze de binnendeur naar de bar.” De inbrekers doorzochten de ruimte naar cash geld, maar vonden die niet. “Hier staan ook instrumenten , maar het is duidelijk dat men daar geen interesse in heeft.”

Camera in afwasbak

Ondanks het feit dat de daders geen buit maakten, zitten de bestuursleden voor de tweede keer in een korte periode met de handen in het haar. De politie werd verwittigd en er werd opnieuw een proces-verbaal opgesteld. De schade in het gebouw is terug aanzienlijk. Niet enkel de deur naar de bar, maar ook een bewakingscamera werd vernield. “De dieven gooiden die in de afwasbak en zetten die onder water. Het is voor ons heel onduidelijk wie hier achter zit”, aldus Arvid.

Feestelijke opening bar

De bestuurders van de muziekschool zullen extra maatregelen nemen om nieuwe inbraken te vermijden. “Ondanks deze tegenslag kijken we hoopvol vooruit. Momenteel zijn we nog volop bezig met het afwerken van onze leerlingencorner. In januari openen we dan op een feestelijke manier onze bar.”

(BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier